31. května 2012 • 04:01

Florbalista vychytal zlato v Haškově dresu z Nagana. Zaplatí pokutu!

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vychytal pro český florbal první zlato v historii, pocity štěstí u něj ale záhy vystřídala frustrace. Florbalový brankář David Rytych odchytal domácí akademické MS i předchozí turnaj EFT ve Švýcarsku místo oficiálního dresu s logy sponzorů v replice z Nagana a čeká ho mastná pokuta.



Rytych v nedělním finále akademického MS přispěl k demolici Finska v poměru 8:4 a dovedl český tým ke zlaté medalii. A fanoušky krom jistého výkonu zaujal i nevšedním dresscodem. Celý turnaj včetně bitvy o zlato odchytal v replice hokejového dresu z Nagana.

„Dres z Nagana jsem pro šampionát zvolil proto, že mi přijde mnohem důstojnější než klasický florbalový dres. Vepředu je obrovský státní znak, který jasně dává najevo, že reprezentuji Českou republiku,“ uvedl pro isport.cz David Rytych.

Rytychovo patriotství tak sice o víkendu potěšilo diváky v hale na Letné, vedení reprezentačního úseku ale jejich radost nesdílí. Ke své smůle totiž Rytych zvolil podobný úbor už na dubnovém turnaji Euro Floorball Tour ve Švýcarsku, kde je brankář povinen chytat ve stanoveném dresu s logy sponzorů.

„Na akademickém MS se smlouvy s reprezentací nevztahují, zde nám proto Davidův dres nevadil. Na předchozím turnaji EFT ve Švýcarsku ale také nastoupil v neschváleném vybavení, čímž porušil reprezentační smlouvu, proto jsme museli zasáhnout,” vysvětlil pro isport.cz šéf reprezentační komise Tomáš Vaculík.

David Rytych se spoluhráči z národního týmu slaví zlato na akademickém MSFoto Martin Flousek, xflorbal.cz

Ta vyměřila Rytychovi trest v podobě 8000 Kč. To je přitom na poměry florbalu relativně velká suma, florbalisté jsou v českém prostředí stále amatéry a žádný plat nepobírají.

“Tato částka vychází z výše cestovních nákladů, které jsme za Davida Rytycha v rámci této reprezentační akce uhradili,” odkrývá okolnosti výše pokuty Vaculík.

Společně s Rytychem byli pěněžitým trestem potrestáni také trenér národního týmu Tomáš Trnavský a technický vedoucí Jiří Jakoubek, kteří o brankářově provinění věděli a nezasáhli.

Jak celá kauza dopadne se rozhodne ve čtvrtek. David Rytych je pozván do sidla České florbalové unie aby vše vysvětlil. Nic ale platit nehodlá. “Mrzí mě to a určitě se odvolám,” uzavírá novopečený mistr světa Rytych.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud