18. března 2016 • 19:41

Republikové finále Sportovní ligy ZŠ ve florbalu: poháry do Plzně a Edenu

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

První letošní republikové finále Sportovní ligy základních škol o Pohár ministryně školství ve florbalu zná vítěze. V závěrečném turnaji v Mladé Boleslavi se jimi stali stejně jako loni chlapci z 33. ZŠ Plzeň a poprvé dívky ze ZŠ Eden v Praze.



Dvoudenní klání staršího žactva v Městské sportovní hale přineslo výbornou organizaci, skvělou atmosféru a dramatické souboje. Ve finálové části změřilo síly v každé kategorii šest nejlepších týmů, které si vybojovaly postup mezi 2 546 družstvy z 1680 základních škol z celé České republiky. Do soutěží se od loňského září zapojilo více než 30 000 hráčů.

„Podporujeme Sportovní ligu ZŠ právě proto, že napomáhá rozvoji mládežnického sportu. Všechny děti chodí do školy a toto je cesta, jak v nich vypěstovat návyky k aktivnímu pohybu a pravidelnému sportu,“ uvedl ředitel odboru pro mládež Ministerstva školství Michal Urban.

Obhájci prvenství z 33. ZŠ Plzeň měli v řadách hned několik hráčů, kteří zažili loňský triumf. V semifinále měli štěstí, když domácí 6. ZŠ Mladá Boleslav porazili až po nájezdech, ale v rozhodujícím duelu excelovali. Úspěšné dívky ze ZŠ Eden ve Vladivostocké ulici v Praze také přežily ve finále kritický okamžik, když jejich soupeřky neproměnily za stavu 2:3 nájezd.

„Vyvrcholení turnaje se mi moc líbilo. Nechyběla v něm bezprostřednost, nasazení, emoce a maximální úsilí účastníků. Poháry jsou určitě ve správných rukách,“ komentoval průběh turnaje florbalový patron Sportovní ligy ZŠ a kapitán české reprezentace Jan Jelínek.

Výsledky

Chlapci, finále: 33. ZŠ Plzeň – ZŠ Želatovská, Přerov 5:1; o 3. místo: 6. ZŠ Mladá Boleslav – Gymnázium prof. J. Patočky 3:7; o 5. místo: ZŠ R. Frimla, Trutnov – ZŠ Štáflova, Havlíčkův Brod 3:4.

Dívky, finále: ZŠ Eden, Praha – ZŠ Havlíčkova, Moravské Budějovice 5:3; o 3. místo: ZŠ Mánesova, Otrokovice – ZŠ Mládežnická, Trutnov 2:4; o 5. místo: ZŠ a MŠ Opařany – ZŠ T. G. Masaryka a MŠ Dolní Bousov 2:3.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud