Zdeněk Janda
Premium
17. listopadu 2023 • 04:55

Výborná o florbale i slavném otci: Někdy to bolí. Táta je největší vzor

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Geny se nezapřou. Po tátovi sportovní um, po mámě šarm a půvab. Denisa Výborná patří v šestnácti letech mezi velké florbalové naděje. Ze střídačky ji navíc vede táta David, hokejová ikona, pětinásobný mistr světa, zlatý kapitán z Vídně. „On je můj největší vzor,“ hlásí hráčka pražského týmu juniorek Black Angels. Hlavní trenérkou je Anet Jarolímová, pro změnu dcera fotbalového kouče Karla. Ta jí radí, jak sportovat se slavným příjmením.



Když přijde na zápas někdo neznalý poměrů, vyvalí oči: „Je to opravdu on?“

Je to on. Při zápasu juniorek Black Angels na střídačce vedle Jarolímové stojí i muž, který odehrál nejvíc zápasů za českou hokejovou reprezentaci (218). Dvojnásobný ligový šampion se Spartou, vítěz pěti mistrovství světa, ve Vídni 2005 nosil kapitánské céčko.

David Výborný, někdejší prvotřídní centr, dnes respektovaný podnikatel v oblasti nemovitostí.

„Jeho úspěchy jsou neuvěřitelné, to asi nepřekonám,“ usmívá se dcera Denisa, která si vybrala jiný sport. Od mládí ve florbalu vyniká. Má skvělou střelu, dokáže předvídat. Zatím v 15 sezonních zápasech posbírala 36 bodů (21+15).

Jezdí i na koni, miluje parkur. Pro Sport Magazín mimo jiné popisuje, jaké to je, když ji vede táta.

Hlas zvýší až doma

„I když hrál hokej, florbalu hodně rozumí. Jako trenér i člověk má toho spoustu co předat. Je super, že nás trénuje, i když nestíhá chodit na všechny zápasy. Ale letní přípravu s námi byl i na trénincích. S hokejem je to docela podobný, takže jeho rady jsou fakt super.

Musím říct, že mě docela překvapilo

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud