27. září 2019 • 10:05

Na futsalovém západě bude rušno. Postoupit chce Kladno, Rapid i Jablonec

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Již tento pátek startuje prvním kolem 2. liga futsalu západ. Útok na postup do VARTA futsal ligy ohlásily hned tři týmy. Které to jsou a jaké ambice mají další celky?



Předsezonní ohlédnutí začneme v Turnově. Tamní Dalmach je pro letošní ročník nováčkem soutěže. „Naším cílem je v první řadě záchrana ve druhé lize. Těšíme se na zápasy s týmy v našem blízkém regionu, které budou mít určitě výbornou atmosféru,“ uvedl Aleš Krejčík a promluvil o posilách: „Kádr jsme se přes léto snažili posílit o jednoho brankáře a dva hráče do pole. Jinak sázíme na naše kluky, kteří si soutěž vykopali v loňském roce.“

Za to FK Kladno má opačné starosti. Chce konečně postoupit zpět do VARTA futsal ligy. Loni postup o chlup nevyšel. Středočeši skončili druzí. „Chceme soutěž vyhrát,“ zdůraznil kladenský Jiří Veselý. Nic jiného si nepřipouští. „Kádr se nám podařilo udržet a doplnit o jednoho kvalitního hráče, kterým je Jan Šafář,“ dodal Kladeňák.

Boj o postup vyhlásil také loni třetí GMM Jablonec nad Nisou! „Minimálně chceme skončit zase do třetího místa. Chceme potrápit Kladno i Rapid, které považujeme za největší soupeře,“ uvedl Jan Mejsnar. „Budeme se muset vypořádat s nějakými zraněními a i z toho důvodu jsme dotáhli tři posily do týmu - Vratislava Kořínka, Ondřeje Michálka a Miroslava Kluku. V rámci přípravy jsme odehráli 2 přátelská utkání. V Mělníce jsme s áčkem prohráli 6:7, ale s naším výkonem jsme byli spokojeni. S Pampuchem jsme prohráli 5:6 a spokojeni jsme nebyli,“ dodal Mejsnar.

Pampuch Liberec skončil loni devátý a do sezony jde s cílem záchrany. „Předešlou sezonu jsme se přesvědčili, že nás nečeká opět nic lehkého, hlavně po taktické stránce. Navíc se nám rozšiřuje marodka s dlouhodobě zraněnými zkušenějšími hráči. Takže letos budeme hodně sahat do B týmu. Určitě letos začlením i mladší kluky, ať si ligu osahají,“ řekl Luboš Vyhlídko.

Postup chce i Rapid Ústí

Boj o postup do VARTA futsal ligy vyhlásil před sezonou i Rapid Ústí nad Labem, který bral loni čtvrtou pozici. „Dále chceme pokračovat v práci s mládeží a zabudovávat mladé juniory do áčka. Dalšími ambicemi je rozšíření kategorie U15, mít nejnavštěvovanější domácí utkání ve druhé lize a pokračovat v solidní propagaci našeho klubu,“ uvedl Matěj Čapek.

V kádru Rapidu došlo během pauzy k několika změnám. Tým opustil Lukáš Krok (Perštejn), Jiří Chmelan (Perštejn), Dominik Dvořák (Tiradores) a Adam Virt (Libouchec). Mezi posily se dá zařadit Radek Hrdý, který se vrátil z hostování v Mělníku. Tam loni působila další posila Rapidu, Tomáš Vobořil. „Hodně si slibujeme také od návratu Tomáše Jelínka, který se v loňské sezoně věnoval velkému fotbalu a malé kopané. Po vážném zranění se pomalu ale jistě vrací také talentovaný Vít Sedláček a také další z opor s prvoligovými zkušenostmi Petr Tichý,“ vyjmenoval Čapek.

Malibu loví v nejvyšší fotbalové soutěži

Chomutovský Baník skončil loni až osmý a tak není divu, že letos chce své umístění vylepšit. „Věříme, že tuto sezonu zlepšení bude, zrušili jsme B tým a dali jsme dohromady kádr, který bude chtít bojovat za Baníček v každém zápase,“ uvedl Michal Nový a dodal: „Hráči dostali znovu chuť do nadcházející sezony a pravidelně se scházíme v dobrém počtu na tréninku. To, že jdeme správným směrem, nám ukázaly prestižní turnaje na Chomutovsku, které jsme oba vyhráli. Do kádru jsme zabudovali talentované hráče z juniorek.“

Nemalé cíle si dává před novým ročníkem trenér Malibu Mladá Boleslav Jaroslav Bílek: „Mým cílem je vyhrát dvacet zápasů, klubové vedení by rádo hrálo v lepší polovině tabulky, což je při jedenácti účastnících do pátého místa. Ale tak trochu sníme o medaili.“

Mladoboleslavští mohou nově sáhnout pro posily i do své juniorky. „Loni jsme založili juniorku, ze které jsme hodně čerpali hráče pro A tým už v loňské sezoně. Takže v té letošní se někteří přesunou věkem už natrvalo. Z toho důvodu v podstatě nemusíme vůbec posilovat. Jenom jsme některá hostování proměnili v přestup. Aktuálně jednáme ještě s jedním hráčem, který má 64 startů v nejvyšší české fotbalové soutěži. Tak uvidíme,“ neprozradil Bílek.

„Ambicemi je medaile, loni se sezona nepovedla a letos chceme být určitě silnější, ale jsme si vědomi sílu soupeřů,“ řekl před sezonou Jiří Pechr z Jeriga Plzeň. Jeho mančaft skončil loni šestý. „Kádr jsme hlavně rozšířili, abychom byli silnější venku, kde jsme často jezdili jen v šesti nebo sedmi lidech. Dotáhli jsme již na přestup Daniela Klečku a Zdeňka Kasýka, kteří u nás hostovali. Dále malou útočnou produktivitu by měl zvednout odchovanec Venca Koc, který se vrací z Interobalu. Věříme, že letos favority potrápíme,“ doufá Pechr.

Nastoupí Bellada za Wizards?

Wizards DDM Praha 10 má poměrně jednoduchý cíl: „Našim cílem je jako každý rok, bavit se futsalem a předvádět dobré výkony s partou kamarádů na druholigových palubovkách. V minulém ročníku jsme především v úvodu sezony neměli dostatek hráčů a několik hráčů bylo na marodce. Před touto sezonou jsme se nevynechali letní soustředění, kterého se zúčastnilo dvacet pět hráčů. Opět se utužila parta, a také se objevily nějaké nové tváře. Naší ambicí je tedy hrát aktivní futsal a umístit se v tabulce lépe než v předchozí sezóně,“ sdělil Tomáš Imlauf. Loni byli totiž Wizardi desátí.

Na přestup přišel do pražského celku Zdeněk Vácha, Ondřej Damborský a Jirka Majvald. „Věříme, že velikou posilou pro nás bude uzdravující se Václav Bellada, který nás v loňské sezoně trénoval a nyní se netají tím, že pokud bude jeho koleno v pořádku, naskočí do zápasu jako hráč. Další staronovou informací z našeho zákulisí je comeback Máry Imlaufa, který se rozhodl k aktivizaci své kariéry, takže uvidíme, kolik tento skvělý hráč odehraje zápasů,“ usmíval se Tomáš Imlauf.

Nováčkem soutěže je Interobal Plzeň B. „Cílem našeho B týmu bude zapracovat naše mladé kluky z U19 do dospělého futsalu a z druhé strany poskytnout herní vytížení těm, kteří příliš nehrají v A týmu. To, v jaké sestavě bude Plzeň nastupovat, bude ovlivňovat zejména program již zmíněného A týmu a týmu U19. Určitě se ovšem v našem dresu ve 2. lize objeví zajímavá jména,“ slíbil Martin Spörl.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud