17. listopadu 2019 • 21:26

Futsalová Sparta v derby deklasovala Slavii. Mělník získal první body

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třemi zápasy 9. kola pokračovala v pátek VARTA futsal liga. K vidění bylo mimo jiné i derby pražských „S“, ve kterém Sparta zvítězila na palubovce Slavie vysoko 9:0. Nováček z Hodonína doma podlehl Teplicím 3:5 a z vůbec prvního bodového zisku v sezoně se radovali hráči Mělníka, když Olympik vyhrál ve Vysokém Mýtě 4:3. V neděli pak potvrdila Chrudim roli favorita na půdě nováčka z Českých Budějovic, odkud si odvezla body za výhru 7:1 a uspěl i Liberec, který udolal Českou Lípu 3:2.



Futsalisté Sparty si podruhé v letošní sezoně vyšlápli na pražského rivala Slavii. Poté, co ji ve čtvrtfinále domácího poháru porazili 5:2, dokázali sparťané uspět i v lize, tentokrát soupeře deklasovali na jeho palubovce 9:0.

„Hodnotí se to těžko. Prohráli jsme o devět branek, což je ostuda pro nás hráče i pro Slavii,“ uvědomoval si Radim Záruba ze Slavie. „Každý si musí sáhnout do svého svědomí, jestli plnil taktické pokyny, které jsme si řekli. Sparta proměnila většinu svých šancí, my jsme finální fázi neměli skoro žádnou. Chtěl bych poděkovat našim fanouškům, kteří nás vydrželi podporovat až do konce a slibuji jim za naši kabinu, že tohle už se opakovat nebude,“ zdůraznil.

Obhájce titulu Sparta se díky výhře v derby dostala minimálně do úterý, kdy dohrává svůj duel 9. kola Plzeň, do čela soutěže. „Zrovna v derby se říká, že favorit nevyhrává, ale my už poněkolikáté favorité byli a vyhráli. Musím před kluky smeknout klobouk. Vyhrát v derby 9:0, navíc venku, jasně ukazuje, že tým fungoval skvěle a držel se taktických věcí, které jsme si před zápasem řekli," těšilo trenéra Sparty Beniho Simitčiho.

„Myslím si, že jsme domácím jasně ukázali, že Sparta není o individualitách, ale o týmu a taktice. Máme za sebou několik náročných týdnů, které jsme brali i jako přípravu na Ligu mistrů. Po hráčích jsem vyžadoval, aby každý týden přidávali na nátlakové hře. Proti Slavii to byl jasný důkaz. Hráči soupeře nemohli mít tři čtyři doteky a pořád nám darovali míče. Byla opravdu radost se na kluky dívat, jak hrají kompaktně v obranné i útočné fázi," doplnil Simitči. 

Vítězství si na své konto připsaly také Teplice. Ty si na palubovce Tanga Hodonín vypracovaly vedení 5:0, a ačkoliv domácí třemi góly v závěru korigovali, tři body putovali na sever Čech.  „První polovina zápasu byla v naší režii, i když Tango taky mělo své šance, ale bohužel pro ně je neproměnilo. Druhá polovina z naší strany už úplně vydařená nebyla. Zbytečně jsme inkasovali tři branky a Hodonín dokázal zápas trochu zdramatizovat. Jsem rád, že si odvážíme tři body a teď je musíme doma potvrdit s Českou Lípou,“ uvedl kapitán Teplic David Černý.

Své vůbec první body v sezoně vybojoval Mělník, který zvítězil ve Vysokém Mýtě 4:3. „Vítězství je úžasný. Věřím, že to náš tým nakopne. Málokdo nám věřil a my dokázali vyhrát na horké půdě Nejzbachu,“ těšilo mělnického Dominika Zdržálka, který měl přesto smíšené pocity: „Vstřelil jsem gól, ale bohužel jsem si opět zranil koleno. Věřím, že to nebude to samé zranění co naposled.“

Další dva zápasy 9. kola přišly na řadu v neděli, kdy Chrudim potvrdila roli favorita a zvítězila v Českých Budějovicích vysoko 7:1. Tříbodový zisk ji vrátil na třetí místo před Teplice. Liberec pak udolal Českou Lípu 3:2 a po pěti porážkách se dočkal vítězství. 

Výsledky 9. kola VARTA futsal ligy

Slavia Praha - Sparta Praha 0:9 (0:2)
Branky: 8. Drahovský (Seidler), 14. Grbeša (Novak), 22. Novak (Grbeša), 29. Wilde, 31. Drahovský (Kocič), 32. Seidler, 32. Rick (Drahovský), 38. Grbeša, 40. Kocič (Novak).

Nejzbach Vysoké Mýto - Olympik Mělník 3:4 (1:2)
Branky: 2. Jeníček, 35. Merkl, 39. Gerčák (Merkl) – 9. Gabčo (Hrdina), 11. Zdržálek (Gabčo), 34. Gombáš (Hrdina), 36. Vokoun (Hrdina).

Tango Hodonín - Svarog Teplice 3:5 (0:2)
Branky: 35. Ťok (Buršík), 38. Sopůšek, 40. Ťok (Levčík) – 10. Litvinov (Černý), 20. Černý, 32. Ossorio, 33. Černý (Baran), 34. Tato.

Dynamo České Budějovice - ERA-PACK Chrudim 1:7
Branky: 29. Hačka (Radouch) – 8. Felipe (M. Mareš), 10. D. Drozd (Doša), 12. D. Drozd (Koudelka), 16. M. Mareš (Felipe), 28. P. Drozd (Felipe), 34. Slováček, 35. D. Drozd (Felipe).

FTZS Liberec - FC Démoni Česká Lípa 3:2
Branky: 19. Dvořák (Benek), 23. Rumler (Henzl), 24. Janáček (Benek) – 20. Fichtner (Rott), 28. Fichtner.

Úterý 19. listopadu
20:15 | SK Interobal Plzeň - Helas Brno

Tabulka VARTA futsal ligy Tabulka VARTA futsal ligyFoto VARTA futsal liga

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud