2. listopadu 2014 • 15:30

Škoda! Házenkáři vedli nad Makedonií o sedm gólů, o náskok však přišli

Autor: ČTK, iSport.cz, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

 Čeští házenkáři v druhém utkání kvalifikace o postup na mistrovství Evropy remizovali ve Zlíně s Makedonií 27:27 a po úvodní prohře ve Francii si připsali první bod do tabulky.



Svěřenci nových trenérů Jana Filipa a Daniela Kubeše v oslabené sestavě bez deseti zraněných hráčů včetně kapitána Filipa Jíchy vedli v poločase 18:11, ale o nadějný náskok přišli. S Makedonií si připsali už druhou letošní remízu po výsledku 24:24 na lednovém evropském šampionátu.

V dalším pokračování kvalifikace Češi na přelomu dubna a května sehrají dvojzápas se Švýcarskem. Momentálně jsou v tabulce na třetí příčce, ze skupiny postoupí první dva týmy a třetí nejlepší celek z třetích míst.

Čechům před utkáním vypadl ze hry už desátý zraněný hráč Škvařil, ani v oslabené sestavě se ale favorita nezalekli. V úvodu se chvíli rozkoukávali a problémy jim dělala největší opora Makedonců kanonýr Lazarov. Hlavně díky němu hosté rychle odskočili do tříbrankového vedení, ale český celek se chytl a v polovině první půle otočil stav na 7:6.

Vedení nestačilo

Svěřenci trenérů Filipa a Kubeše přestáli několik oslabení a v druhé části úvodního dějství předvedli skvělý výkon. Nápaditě kombinovali, vycházely jim rychlé akce a střelecky se znovu dařilo plzeňskému Linhartovi, který se blýskl osmi góly ve čtvrtečním utkání ve Francii.

Makedoncům nepomohl ani oddychový čas, Češi v závěru přidali čtyři branky po sobě a do kabin šli se slibným vedením 18:11. Osmnácti trefami za první půli dali vzpomenout na červnovou vítěznou odvetu baráže proti Srbsku.

Jenže po přestávce se začal náskok domácího celku zmenšovat. Makedonci zlepšili defenzivu a za necelých třináct minut stáhli ztrátu na dva góly. Možná rozhodující chvíle přišly po polovině druhé půle, kdy Češi nezvládli přesilovku a soupeř vyrovnal.

V hektickém závěru si národní tým dlouho udržoval jednogólové vedení, jenže několikrát promarnil možnost na zvýšení náskoku. V koncovce pak Makedoncům pomohlo stejně jako na lednovém evropském šampionátu několik sporných výroků rozhodčích.

Norští sudí nejprve necitlivě zastavili nadějnou českou akci, při závěrečném útoku pak neuznali domácímu týmu gól a místo toho vyloučili jednoho z hráčů. Hosté už remízu uhájili.

ČR - Makedonie 27:27 (18:11)


Sestava ČR: Galia, Štochl - Hrstka, Jurka, Motl, Sobol, Babák, Kotrč, Linhart, Zdráhala, Hanisch, Šindelář, Chudoba, Kasal.
Rozhodčí: Togstad, Kristiansen (oba Nor.).

1. Makedonie 2 1 1 0 54:47 3
2. Francie 1 1 0 0 41:25 2
3. ČR 2 0 1 1 52:68 1
4. Švýcarsko 1 0 0 1 20:27 0

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud