30. října 2014 • 20:59

DEBAKL! Zdecimovaní házenkáři neměli ve Francii šanci, padli 25:41

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zraněními pronásledovaní čeští házenkáři nezvládli úvodní zápas kvalifikace o postup na mistrovství Evropy a s favorizovanou Francií padli rozdílem 16 branek 25:41. Premiéra se tak nevydařila novým trenérům Janu Filipovi a Danielu Kubešovi, Češi dokázali držet krok jen dvacet minut. Pak si obhájci titulu a olympijští vítězové vypracovali osmigólový poločasový náskok, který po pauze zdvojnásobili.



´V druhém duelu kvalifikace přivítají Češi v neděli ve Zlíně Makedonii, která na úvod porazila Švýcarsko. Na závěrečný turnaj postoupí první dva celky z každé skupiny a nejlepší tým za třetích míst.

Bývalí úspěšní reprezentanti Filip s Kubešem při premiéře na trenérské lavičce u národního týmu postrádali hned devět zraněných hráčů v čele s kapitánem Filipem Jíchou. Do zápasu v malebném francouzském městě na úpatí Alp tak český celek šel jen s dvanácti hráči do pole a dvěma gólmany a v zahajovací šestce nastoupila hned čtveřice z domácí ligy.

Češi s obrovským favoritem v samém úvodu drželi krok. Ve dvanácté minutě dokonce útočili na srovnání stavu, jenže zkazili přihrávku a Francouzi se rozjeli k trháku. Ze stavu 6:5 dokázali během chvilky zvýšit na 11:6 a české trenérské duo si vzalo oddychový čas.

Olympijští šampioni ale pokračovali v brankostroji a do pauzy utekli už na osmigólový rozdíl. Pěti brankami se o to zasloužil Honrubia, na české straně se čtyřikrát trefil Linhart.

Po přestávce se hosté ještě pokusili zdramatizovat průběh a povedlo se jim snížit na šestigólové manko. České trefy dokázalo ocenit i publikum ve vyprodané čtyřapůltisícové hale, které sportovně zatleskalo Kasalově bombě. Vládci světové házené posledních let se ale brzy vrátili k tempu z druhé části první půle a zanedlouho si vytvořili dvouciferný náskok. V závěru už pouze Francouzi navyšovali vedení a nakonec se přehoupli přes hranici čtyřiceti branek.

Francie - ČR 41:25 (20:12)
Sestava a branky ČR: Galia, Štochl - Hrstka 2, Jurka 4, Motl 2, Sobol 1, Babák 3, Kotrč, Linhart 8, Škvařil, Zdráhala 1, Hanisch, Šindelář, Kasal 4.
Nejlepší střelci Francie: Joli 7, N. Karabatič 6. Rozhodčí: Stark, Stefan (oba Rum.). Sedmimetrové hody: 6/6 - 0/0. Vyloučení: 1:2. Diváci: 4400.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud