10. června 2015 • 19:50

Favorit nezaváhal. Čeští házenkáři podlehli Francii o deset branek

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští házenkáři prohráli v utkání kvalifikace mistrovství Evropy v Brně s Francií 24:34. Připsali si druhou porážku a o postup budou bojovat v neděli v závěrečném utkání kvalifikační skupiny v Makedonii. Francie si naopak bez ztráty bodu upevnila první místo v tabulce.



Oslabený český tým bez deseti zraněných hráčů stačil držet krok s úřadujícími mistry světa a olympijskými vítězi pouze v úvodní čtvrthodině. V dalším průběhu zápasu se projevila větší herní vyzrálost, přesnější souhra, agresivita a důraz v obraně zkušenějšího protivníka.

Český tým stačil v úvodu odpovídat na soupeřovy rychlé protiútoky stejnou zbraní. V koncovce se prosazoval nejčastěji Zdráhala, jehož zásluhou byl v 15. minutě stav nerozhodný 7:7.

Naději na senzaci ztratil domácí výběr v následném oslabení. Francouzský tým využil chyb protivníka v obraně k získání třígólového náskoku. V koncovce se v úvodu zápasu nejvíce prosazoval přesně střílející Mahe. Do poločasové přestávky narostlo české manko na rozdíl šesti branek.

Po změně stran se pokusil český tým vrátit do zápasu, malou naději na zvrat vykřesal třemi brankami v rychlém sledu Hrstka. Hra na hranici rizika však přinášela i chyby v rozehrávce, po nichž domácí házenkáři inkasovali laciné góly.

Francouzský tým postupně převzal režii zápasu do svých rukou. Prosazoval se důraznou koncovkou, využíval výškovou převahu a proti střelám nad bránícími bloky byl brankář Štochl většinou bezmocný. I když v závěrečné čtvrthodině čeští házenkáři ještě zvýšili aktivitu, zlepšení stačilo jen na zastavení narůstajícího rozdílu ve skóre.

Dnešní prohrou ztratili čeští házenkáři brněnské "kouzlo" a ukončili tamní sérii šesti vítězství.

Kvalifikace o postup na ME 2014 házenkářů - skupina 6:

ČR - Francie 24:34 (10:16),

20:00 Švýcarsko - Makedonie.

Tabulka:

1. Francie 5 5 0 0 170:122 10
2. ČR 5 2 1 2 135:153 5
3. Makedonie 4 1 1 2 103:109 3
4. Švýcarsko 4 0 0 4 95:119 0

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud