23. března 2018 • 12:12

Jícha do hry. V červnu uspořádá házenkářskou rozlučku s kariérou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Někdejší nejlepší házenkář světa Filip Jícha se v létě ještě jednou vrátí na hřiště a v rodné Plzni se v exhibičním duelu za účasti světových hvězd definitivně rozloučí s hráčskou kariérou. Pětatřicetiletý Jícha, jenž bude od nové sezony sbírat trenérské zkušenosti ve svém někdejším působišti v německém Kielu, to řekl v rozhovoru pro Český rozhlas.



"Ještě je naplánován jeden úplně poslední zápas. Odehraje se 16. června na zimním stadionu v Plzni, kam jsem pozval řadu hráčů, které jsem potkal během své kariéry," řekl Jícha, který loni v říjnu skončil kvůli zdravotním potížím jako hráč Barcelony.

Kvůli rozlučce začal Jícha více trénovat, aby nabral kondici a zápas fyzicky zvládl. "Přijede plno skvělých házenkářů. Bude to pro mě taková oslava. A taky zadostiučinění, protože víceméně všichni mé pozvání přijali, a to mi ukázalo, jak si mě váží," řekl.

Ve výběru házenkářského světa se objeví mimo jiné dvojnásobní olympijští vítězové a úřadující mistři světa Daniel Narcisse a Thierry Omeyer z Francie, někdejší švédská hvězda Stefan Lövgren či islandský kanonýr Gudjón Valur Sigurdsson.

Jícha bude od léta působit v Kielu v roli asistenta hlavního kouče Alfreda Gislasona a studovat trenérskou A licenci. S klubem podepsal smlouvu na tři roky a očekává, že v příštím roce dlouholetého kouče nahradí. V dresu THW získal Jícha 14 německých a mezinárodních trofejí včetně dvou vítězství v Lize mistrů. V roce 2010 byl vyhlášen nejlepším házenkářem světa.

Jícha se loučí s kariérou. Byla snová, teď chci být s rodinou, hlásí
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud