17. dubna 2022 • 12:20

Slovák Buday: triumf v premiéře UFC, ale... Málem ho diskvalifikovali!

Autor: David Vachalec, jng
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenský obr Martin „Badys“ Buday zažil v noci svou premiéru v UFC na turnaji Muhammad vs. Luque 2. Jednomyslně zvítězil na body a celé tři kola nepustil Chrise Barnetta do hry. Ke konci zápasu „Badys“ neúmyslně fauloval, když se hnal za ukončením a mohl být diskvalifikován. 



Belal Muhammad si řekl o boj proti Covingtonovi poté, co ho nazval „zbabělcem“. Hlavní bitvu o Las Vegas vyhrál na body, pomstil tak své šest let staré KO, které mu doručila Brazilská hvězda Vicente Luque na turnaji UFC 205.

Zápas slovenského těžkotonážníka Martina Budaye byl všechna tři kola v jeho režii a bez větších problému vnutil „Medvídkovi“ Chrisi Barnettovi svůj styl boje. Taktika byla jednoduchá a účinná: natlačit Američana na pletivo a sázet krátké údery a nepříjemná kolena na střed těla.

Barnettovi se párkrát podařilo vyprostit z Budayova klinče, ale nikdy ne na dlouho. Slovenský tank cítil, že v postoji je soupeř nejvíce zranitelný, párkrát mu navíc Barnettův rychlý úder škrtl o bradu, takže natlačení „Medvídka“ na klec byla nejjistější cesta k vítězství.

Martin Buday se dočkal prvního triumfu v UFC
Martin Buday se dočkal prvního triumfu v UFC

Osudný moment, který ohrozil celý zápas, přišel v polovině třetího kola, kdy se Barnett jen tak tak postavil na nohy po sérii tvrdých úderů. Badys ucítil možnost ukončení zápasu a pustil se do salvy loktů na hlavu, ale jeden z nich nebyl tak úplně čistý a zápas byl proto kvůli zakázanému úderu do zátylku přerušen rozhodčím Danem Miragliottem.

Chris Barnett byl po úderu otřesený, ale po chvíli se vzchopil a chtěl v zápase pokračovat, což mu zatrhl přivolaný lékař. Rozhodčí tak těžkotonážní bitvu ukončil předčasně, zároveň však byl velmi shovívavý a Budayův loket označil za neúmyslný.

O vítězi zápasu tedy rozhodli bodoví sudí, kteří všichni tři viděli vyhrát slovenského borce poměrem 30-27 na body. Při odmyšlení nechtěného faulu předvedl Badys dominantní výkon a značnou převahu. Těžká váha se má na co těšit.

Muhammad chce zbabělce

Šestka welterové váhy Belal Muhammad předvedl ohromující výkon a porazil Vicente Luqueho v hlavním zápase celého večera. Chicagský rodák čekal téměř šest let, než se Brazilci pomstil za tvrdé KO. Použil rychlou práci nohou a dobře načasované takedowny, aby si zajistil kladný výsledek u bodových.

Vítězství jednomyslným rozhodnutím posunulo Muhammedovu sérii výher na osm v řadě. V pozápasovém rozhovoru vyzval na souboj jedničku welterové váhy, se kterou se snaží utkat už několik let.

„Přestanu volat po šampionovi, protože mi to nikdo nechce dát, tak mě nechte se utkat s tou ukecanou bábou... Colby Covingtone, pojď bojovat se skutečnou sedmdesát sedmičkou, ty zbabělče!“ vyřvával Muhammad.

Není žádná záruka, že se jeho vysněný zápas uskuteční, ale  dominantním výkonem a vítězstvím nad Luquem dokázal, že patří do špičky welterové váhy.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud