Ondřej Němec
2. května 2018 • 08:00

Unikátní bitva! Vémola se utká s Kinclem o trůn krále českého MMA

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Krejčího hlavička jako kulka za Stoppenova záda, 0:2!
Hradec Králové - Slavia: Zmrzlý předběhl Harazima a zvyšuje na 2:0 pro sešívané
VŠECHNA VIDEA ZDE

Potvrzeno! Karlos Vémola se střetne s Patrikem Kinclem. Bude se jednat o duel, jaký tu ještě nebyl. Síly porovnají dva šampioni různých vah. Vítěz se tak stane skutečným králem českého MMA. Mezi oběma to navíc pořádně vře a vedou spolu slovní válku přes sociální sítě. „Patrik je normální prase! Považuju to za osobní zradu,“ říká například razantně český terminátor i v exkluzivním videu pro iSport. K velikému střetu gladiátorů dojde 28. června v pražské O2 Areně na galavečeru XFN 11.



České MMA zažije možná největší souboj v dosavadní historii. Slavný Karlos Vémola, který se jako první Čech probojoval do UFC, bude zápasit s Patrikem Kinclem, tuzemským šampionem velterové váhy, jenž v této divizi patří do nejlepší světové stovky. 

O možnosti souboje dvou velikánů smíšeného bojového umění se spekuluje už několik dní, stále se ale čekalo na stanovisko organizace XFN, do jejíž stáje oba bijci patří. Nyní je rozhodnuto. Souboj bude. 

„Tento zápas se domluvil velmi rychle. Za pouhých deset dní,“ říká Petr Kareš, promotér XFN. „Od počátku získal trash-talk zápasníků přirozenou dynamiku. Některé souboje vzniknou takto jednoduše a samy od sebe.“ 

Organizace XFN si sice nechala čas na rozmyšlenou, ale nakonec duel, o který projevili veliký zájem fanoušci obou bojovníků na sociálních sítích, potvrdila. „Pokud bychom zápasu zabránili, pak bychom zabránili zájmu široké veřejnosti o české MMA,  to by bylo proti základní myšlence XFN,“ dodává Kareš. „Nebylo možné s tímto zápasem souhlasit za každou cenu. Oba zápasníci ale přijali naše požadavky a jejich souboji tak již nic nebrání.“ 

První velikou vlnu reakcí vzbudil facebookový příspěvek Kincla, jenž se ozval, když o sobě Vémola v jednom z videí mluvil jako o české jedničce prakticky napříč váhami. Tedy i ve váze velterové do 77 kilo. Právě v této kategorii je ale šampionem osmadvacetiletý bijec z Hradce Králové, a chce to dokázat soubojem s českým terminátorem.

Exkluzivní vyjádření Karlose Vémoly k zápasu s Kinclem
Video se připravuje ...

Vémolu však tato pobídka naštvala. Prý by nikdy nevyzýval na souboj kamaráda. „Patrik je normální prase!“ říká razantně dvaatřicetiletý zápasník. „Já jsem ho fakt za kamaráda považoval. Vy si možná myslíte, že to je sport jednotlivců, ale já si myslím, že se jedná o sport kolektivní. A fighteři by si mezi sebou měli pomáhat. Mně tohle připadá jako osobní zrada,“ vysvětluje Vémola, který nedávno řekl, že kvůli výzvě už Kincla za přítele nepovažuje. „Nevím, v kolikátém kole ho ukončím, ale rozhodně ho ukončím. A bude to poslední Čech, kterého ztrapním a znemožním.“  Kincl ale říká, že v souboji nic osobního nevidí, bere MMA jako sport a nemusí proto soupeře nenávidět.

Vémola také ve videu mluví o svém špatném zdravotním stavu, o němž prý Kincl ví. Ten to však vyvrací. „Podle jeho videí je ready a je stoprocentně připraven na O2 arénu,“ argumentuje český bojovník, který sklízel úspěch i v prestižní organizaci ACB. „Už několikrát prohlašoval, že chce těžkého zahraničního soupeře. Když tohle někdo říká, tak už musí být v pořádku. Jestli to je pro Karlose nějaké alibi, že si na zápas nevěří, ok, ale ať mě tím nekrmí,“ dodává Kincl. 

Exkluzivní vyjádření Patrika Kincla k zápasu s Vémolou
Video se připravuje ...

Souboj se nakonec uskuteční ve váze do 84 kilo. Tedy zhruba mezi kategoriemi, v nichž oba zápasí. Váhový limit určila organizace XFN, která nechtěla dopustit, aby Karlos Vémola musel drasticky hubnout za necelé dva měsíce. 

Souboj dvou tak skvělých českých bojovníků si nenechají určitě ujít tisíce sportovních fanoušků. „Bude to epochální zápas, jenž přiláká do O2 arény více než 10 000 lidí,“ nepochybuje Kareš. „Karlos Vémola a Patrik Kincl vstoupí do historie českého MMA jako zápasníci, kteří byli na začátku nové éry, kdy se MMA stalo jedním z nejpopulárnějších sportů v České republice.“ 

Na galavečeru v O2 Areně nastoupí i další skvělí bojovníci, jako například Machmud Muradov, Ivan Buchinger, Petr Kníže a mnozí další. XFN chce překonat úspěch doposud nejúspěšnější akce XFN 6, kdy do největší tuzemské sportovní haly dorazilo přes sedm a půl tisíce diváků.

Vstupenky na XFN v O2 aréně ZDE >>> 

Karlos Vémola je nejznámějším českým bojovníkem MMA
Karlos Vémola je nejznámějším českým bojovníkem MMA

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud