30. prosince 2021 • 17:02

Plán čtyřkolkaře Tůmy: Musím se vyhnout nováčkům, nechci s nimi zabloudit

Autor: juh
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

V minulém roce trpěl, protože se na Dakarskou rallye díval z televize. Nyní je čtyřkolkař Zdeněk Tůma v centru dění a v Saudské Arábii se připravuje na sobotní start. Po letošní absenci ale zkušený čtyřkolkař začne mezi v prvními v obráceném pořadí. „V úvodní etapě budu mít kolem sebe hodně nováčků, kteří mohou zabloudit a stáhnout mě tak s sebou. Proto se budu muset zaměřit pouze na sebe,“ dodal Tůma z týmu BARTH Racing před sobotním prologem, který měří 19 kilometrů.



V Jeddah se český jezdec připravoval na dvou shakedownech, ladil svoji čtyřkolku Yamaha Raptor. „Zaměřil jsem se hlavně na podvozek. Máme tam nová ramena, potřebovali jsme je vyzkoušet. V dalším dni jsme řešili administrativní přejímky,“ hlásil Tůma, který si pochvaloval pocit z jízdy. „Ze začátku byl problémem hrozný terén, protože jsme vyjeli na rozbitou trať po autech a kamionech. Pak jsme doladili trochu tlumiče a pocit byl výborný.“

Kromě testování objevoval společně s českým týmem BARTH Racing krásy města a okolí. Však také jeho týmový kolega Vlasta Korec natáčí pořad „Dakar za oponou“. Nechybělo tak prozkoumávání místních delikates nebo návštěva dostihových závodů. „Viděli jsme toho ve městě Jeddah dost,“ dodal závodník z Českého Krumlova, pro kterého to bude čtvrtá Dakarská rallye. Do nadcházejícího ročníku do něho odstartuje s číslem 185. Sice do první etapy vyjede dříve než špička, protože se startuje z obráceného pořadí, zároveň se však český jezdec na čtyřkolce bude pohybovat mezi nováčky.

„Z toho mám největší strach, protože pojedu jako osmý. Přede mnou se budou pohybovat nováčci, mezi kterými se mohu zaseknout. Budu se jim chtít vyhnout, abych pak v dalších etapách mohl odstartovat mezi nejrychlejšími závodníky,“ přál si Tůma z týmu BARTH Racing.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud