17. dubna 2011 • 14:32

Šéfovi F1 hrozí vězení! Zpronevěřil miliony?

Autor: Blesk Tomáš Koníček, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Formuli 1 špiní další skandál. A namočený v něm je její vrchní boss! Bernie Ecclestone (80) je podle německého deníku Süddeutsche Zeitung podezřelý z nekalých plateb při prodeji komerčních práv F1.



Jde téměř o miliardu korun! Promotér nejslavnějších motoristických závodů vše popírá: „U soudu jsem byl jen na výslechu jako svědek.“ Po dnešním třetím závodu sezony, Grand Prix Číny, ve kterém triumfoval Lewis Hamilton ze stáje McLaren, je tak v ef jedničkách pořádný rozruch!

Podle informací německého listu má Ecclestone patřit mezi obviněné z napomáhání při zpronevěře a hrozí mu za to vězení.


Aféru odstartovalo lednové zatčení bývalého bankéře Gerharda Gribkowského. Ten v roce 2006 během působení ve vedení banky BayernLB, která vlastnila část práv na formuli, údajně zprostředkoval jejich prodej pod cenou. Za to podle vyšetřovatelů dostal 50 milionů dolarů (842 milionů korun), maskovaných jako poplatky za poradenské služby.

Podle Süddeutsche Zeitung v tom měl prsty i Ecclestone. „Když jsem se dozvěděl, že se ve spisech objevuje i moje jméno, odletěl jsem do Mnichova, abych se setkal se státní zástupkyní,“ obhajuje se Brit.

Utěší Bernieho jeho dcery?
Utěší Bernieho jeho dcery?

„Až vyjdou na světlo všechna fakta, bude jasné, že jsem neudělal nic špatného,“ řekl před dnešním závodem v Šanghaji.

V něm neobhájil neporazitelnost Němec Sebastian Vettel z Red Bullu. Ačkoliv byl vítězem včerejší kvalifikace, nevyužil šanci být po sedmi letech prvním pilotem, kterému by se povedlo vyhrát úvodní tři Velké ceny v sezoně.

Naposledy takový kousek ukázal jeho krajan Michael Schumacher. Všechny plány ale zhatil Lewis Hamilton z McLarenu a Vettel dojel až druhý.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud