9. října 2014 • 15:59

Všichni jsme s Julesem. Jezdci podpoří v Soči Bianchiho samolepkou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

S myšlenkami na vážně zraněného Francouze Julese Bianchiho jdou jezdci formule 1 do premiérové Velké ceny Ruska v Soči. Na nové trati v dějišti letošních zimních olympijských her chtějí startovat také se samolepkou s jeho číslem 17 a nápisem "Všichni jsme s Julesem". Stáj Marussia zatím neoznámila, zda místo Bianchiho pojede v Soči někdo jiný.



"Bude to emocionálně hodně náročný závod. Pojedeme i pro něj. Myslíme na něho a modlíme se za něj," řekl dnes na tiskové konferenci dvojnásobný mistr světa Španěl Fernando Alonso z Ferrari.

Pětadvacetiletý Bianchi je po těžké nehodě v nedělní Grand Prix v Suzuce stále hospitalizován v japonské nemocnici v kritickém stavu s vážným poraněním mozku.

"Byla to vážně katastrofa," uvedl k Bianchiho nárazu do jeřábu odklízejícího jiný havarovaný vůz úřadující čtyřnásobný šampion Němec Sebastian Vettel z Red Bullu. "Byl to nejhorší závod v mém životě," přidal Brazilec Felipe Massa z Williamsu, který se v Suzuce zlobil, že deštivý závod nebyl ukončen dříve, ale až po Bianchiho nehodě. Sám v roce 2009 utrpěl v Maďarsku těžké zranění hlavy po zásahu uvolněnou pružinou, tento incident si však nepamatuje.

Bianchiho zranění znovu otevřelo také debatu o zavedení uzavřených kokpitů a někteří jezdci jsou této myšlence nakloněni. "Mohla by to být jedna z možností," řekl Massa. Podle Alonsa by stálo za to takovou variantu minimálně vyzkoušet. "Je rok 2014, máme různé technologie, tak proč o tom nepřemýšlet? Všechny vážné nehody v motorsportu v nedávné minulosti vedly ke zraněním hlavy," uvedl Španěl.

Vettel přiznal, že má z tohoto návrhu smíšené pocity, neboť otevřený vůz k formuli 1 patří. "Ale jsou tu také pádné důvody pro to zabývat se v budoucnosti uzavřeným kokpitem," řekl.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud