18. června 2016 • 16:48

Kvalifikaci v Baku vyhrál lídr F1 Rosberg, Hamilton havaroval

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pole position pro premiérový závod formule 1 v Baku vybojoval vedoucí jezdec mistrovství světa Němec Nico Rosberg. Kvalifikace naopak vůbec nevyšla jeho kolegovi z Mercedesu a nejbližšímu pronásledovateli Britovi Lewisi Hamiltonovi, který přitom dominoval předchozím tréninkům. Úřadující světový šampion v závěru narazil do zdi a v neděli odstartuje až z desátého místa.



Rosberg, který vede šampionát o devět bodů před Hamiltonem, vyhrál kvalifikaci potřetí v sezoně. Jubilejní 25. pole position v kariéře získal s výrazným náskokem 757 tisícin sekundy před Mexičanem Sergiem Pérezem. Pilot stáje Force India si však po nečekaném druhém místě první řadu na startu závodu neužije, protože kvůli výměně převodovky klesne o pět pozic.

VIDEO: Podívejte se, jak vypadá trať z pohledu pilota

Vedle Rosberga, kterému se nepovedly minulé tři závody a v neděli se pokusí navázat na čtyři triumfy z úvodu sezony, se postaví Australan Daniel Ricciardo z Red Bullu. Druhou řadu na startu obsadí jezdci Ferrari Němec Sebastian Vettel a Fin Kimi Räikkönen.

Kvalifikace na Velkou cenu Evropy, závod mistrovství světa vozů formule 1 v Baku: 1. Rosberg (Něm./Mercedes) 1:42,758, 2. Pérez (Mex./Force India) -0,757, 3. Ricciardo (Austr./Red Bull), 4. Vettel (Něm./Ferrari) oba -1,208, 5. Räikkönen (Fin./Ferrari) -1,511, 6. Massa (Braz./Williams) -1,725, 7. Kvjat (Rus./Toro Rosso) -1,959, 8. Bottas (Fin./Williams) -2,488, 9. Verstappen (Niz./Red Bull) -2,812, 10. Hamilton (Brit./Mercedes) -19,196.

Nico Rosberg dojel v prvním tréninku hned za parťákem Lewisem Hamiltonem
Nico Rosberg dojel v prvním tréninku hned za parťákem Lewisem Hamiltonem

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud