Michal Štěpanovský
3. července 2016 • 21:00

Rosberg a Hamilton se obviňovali ze střetu, šéf zuřil: To už nejde!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Spolupráci týmových parťáků si asi šéf stáje Mercedes Toto Wolff představoval jinak. Lewis Hamilton a Nico Rosberg měli v posledním kole Velké ceny Rakouska formule 1 kolizi, po které se Brit dostal do vedení, německý obhájce titulu ovšem přišel nejen o triumf, ale kvůli poškozenému monopostu i o stupně vítězů. Závodní komisaři nakonec rozhodli, že za střet mohl Rosberg a udělili mu dodatečnou penalizi, ten měl ale jiný názor. Kapitálně naštvaný byl ovšem hlavně boss Mercedesu.



„To, že si najíždějí do aut, to už nejde. Tohle bylo podruhé, už je toho dost,“ durdil se Wolff. „Byl to opravdu hodně hloupý incident. Navíc je to velmi neuctivé ke stovkám zaměstnanců, kteří připravují auto,“ vyčítal svým pilotům, o kterých je známo, že se nemají příliš v lásce. A tento incident ke zlepšení vztahů rozhodně nepomůže.

„Vypadá to, že mluvení nepomáhá a ačkoliv nenávidím týmové příkazy, je možné, že k nim budeme muset přistoupit. Nejsou sice populární, ale když ani jeden z našich jezdců nechápe, že do sebe nemají narážet,“ kroutil hlavou Wolff.

„Je neuvěřitelné ztratit takto vítězství. Jel jsem vnějškem, ale to je v pořádku, protože já určoval dráhu a byl jsem překvapen, že Lewis při zatáčení způsobil kolizi,“ dával Rosberg vinu soupeři.

Při střetu si navíc poškodil přední křídlo a dokonce přišel o místo na stupních vítězů a dojel čtvrtý. V závěrečném okruhu ho předstihli Nizozemec Max Verstappen (Red Bull) a Kimi Räikköněn (Ferrari).

Hamilton viděl situaci pochopitelně jinak. „Byl jsem v závodní stopě, on byl v mém slepém úhlu. Já jel hodně zeširoka na kraji tratě a on do mě narazil. Bylo tam přece dost místa pro oba. Pískání a bučení fanouškům odpouštím, mají právo na to mít názor. Nejsem si moc jistý, proč to udělali, ale nic to nemění na tom, že jsem vyhrál,“ prohlásil vítěz.

Vášně se snažil krotit nevýkonný ředitel Mercedesu Niki Lauda : „Celý závod měli naši jezdci problémy s brzdami. Myslím, že Nico je měl v posledním kole větší. Rozhodně nebylo zábavné sledovat, když do sebe narážejí jezdci, kteří by se měli respektovat.“

Lewis Hamilton (vlevo) a Nico Rosberg při kolizi v posledním kole rakouské GP formule 1
Lewis Hamilton (vlevo) a Nico Rosberg při kolizi v posledním kole rakouské GP formule 1

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud