29. října 2018 • 08:50

Vettel gratuluje Hamiltonovi: Byl lepší a titul si letos zasloužil

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

V úvodu sezony to vypadalo, že Sebastian Vettel po jedenácti letech ukončí čekání Ferrari na titul mistra světa, nakonec se stejně jako před rokem musel sklonit před Lewisem Hamiltonem z Mercedesu. Německý pilot po nedělní Velké ceně Mexika přiznal, že jeho britský rival byl lepší a triumf si zasloužil.



Vettelovi vyšel úvod do sezony a vedl průběžné pořadí, zhruba v polovině šampionátu ale přišla série špatných výsledků a ztrátu už smazat nedokázal. Souboj dvou čtyřnásobných mistrů světa o zápis do historie tak vyhrál Hamilton, který jako teprve třetí pilot získal pět titulů. Vyrovnal výkon Juana Manuela Fangia a lepší už je pouze rekordman Michael Schumacher se sedmi.

"Gratuluji mu, protože si myslím, že v průběhu celé sezony byl lepší než já," řekl novinářům Vettel, jehož teoretické šance na vítězství ukončila Velké cena Mexika. V ní obsadil druhé místo za Maxem Verstappenem z Red Bullu, zatímco Hamilton byl čtvrtý a v průběžném pořadí má dva závody před koncem nesmazatelný náskok 64 bodů.

Max Verstappen v obležení zamlklých jezdců FerrariFoto REUTERS/Henry Romero

"Řekl jsem mu, že si to zasloužil a ať si to užije, protože získat pět titulů je něco neuvěřitelného," uvedl Vettel. "A také jsem mu řekl, ať nepolevuje, protože potřebuji, aby v příští sezoně byl zase v nejlepší formě, abych s ním mohl znovu bojovat," přidal Vettel, který šampionát ovládl v letech 2010 až 2013 s Red Bullem.

Jednatřicetiletý pilot přiznal, že ztrátu titulu v dobře rozjeté sezoně nesl velmi těžce. "Už se mi to stalo třikrát a ten okamžik, kdy si uvědomíte, že už jste bez šance není vůbec příjemný," prohlásil. "Myslím, že letos jsme měli dost šancí a některé jsme i využili. Ale ve finále jsme prostě nebyli dost dobří," dodal.

Lewis Hamilton předává své první dojmy po pátém titulu mistra světa
Lewis Hamilton předává své první dojmy po pátém titulu mistra světa

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud