30. července 2023 • 22:31

Dva týdny, dva rozbité poháry... Verstappen přišel o trofej i v Belgii

Autor: mrs
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zní to neuvěřitelně. Jen týden poté, co v Maďarsku Lando Norris nechtěně rozbil trofej Maxe Verstappena, přišel úřadující mistr světa o další pohár. Za poškození trofeje, kterou vybojoval na Velké ceně Belgie, tentokrát může samotný Red Bull. Co se stalo?



Dva týdny, dvě rozbité trofeje. To je bilance úřadujícího mistra světa Maxe Verstappena. Ani jednu z nehod však nezpůsobil vlastním přičiněním. V Maďarsku se cena v přepočtu za milion korun rozbila nešťastnou náhodou, když chtěl Lando Norris na pódiu otevřít šampaňské.

„Chci se za to omluvit. Samozřejmě jsem neměl v úmyslu něco takového udělat a vím, jak moc to pro Maďary znamená. Je to součást jejich kultury,“ sypal si popel na hlavu Norris

I v druhém případě sehrál hlavní roli nápoj – tentokrát šlo však o plechovky energetického pití.

Pohár přišel k úhoně při pořizování týmového snímku po Velké ceně Belgie. Během focení se mechanici na oslavu začali vzájemně polévat plechovkami Red Bullu. Většina osazenstva však nechtěla skončit mokrá, a proto se dala rychle na útěk. Nastal chaos, během kterého spadla cedule s nápisem „Vamos Checo“ oslavující Pérezovo druhé místo a jako naschvál trefila Verstappenův vítězný pohár. Ten se okamžitě rozletěl na několik kousků.

Situaci se alespoň částečně podařilo zachránit dlouholetýému týmovému poradci Helmutu Markovi. Osmdesátiletý Rakušan totiž pohotově zachytil zbylé dvě trofeje, které tým na Velké ceně Belgie vybojoval.

Max Verstappen se v tu chvíli otočil a když uviděl, co se stalo, začal volat směrem k týmovému šéfovi Christianu Hornerovi: „Znovu se rozbila, trofej je zase rozbitá!“

Formuli nyní čeká tradiční letní přestávka. Závodníci se na okruh vrátí opět 25. 8., kdy je čeká Velká cena Nizozemí.Tým na svém Instagramu rozbitý pohár okomentoval v narážce na srpnovou pauzu slovy: „Připraveni na letní přestávku. Nebojte, tohle můžeme přestavět a už je to na cestě do továrny v Milton Keynes."

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud