Marie Sehnálková
23. července 2023 • 19:41

Druhý rozbil trofej za milion. Nikam s vámi nemůžeme, zní z Red Bullu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Kuchtův gól hlavou byl odvolán kvůli ofsajdu
Hradec Králové - Slavia: Zadražil fantasticky vychytal Chytila
VŠECHNA VIDEA ZDE

Červení býci nemají konkurenci. Závod v Maďarsku jednoznačně ovládl Max Verstappen a zajistil tak Red Bullu rekordní dvanáctý triumf v řadě. Druhý dojel Lando Norris z McLarenu, který se na stupních vítězů postaral o pořádný rozruch. Nechtěně totiž rozbil vítězovu trofej, jejíž cena se pohybuje okolo 40 tisíc eur.



Lando Norris a Max Verstappen jsou dobrými kamarády. Jsou podobně staří, do formule 1 vstoupili ve velmi útlém věku a oba žijí v Monaku. „Jediný rozdíl mezi námi dvěma je, že Max má o dva tituly mistra světa víc,“ vtipkuje rád pilot McLarenu.

Právě Norris se v Maďarsku postaral během slavnostního ceremoniálu o pořádné pozdvižení. Po státních hymnách předali organizátoři Velké ceny jezdcům šampaňské a začalo tradiční vzájemné polévání.

Norris má ve zvyku rozbít láhev o pódium, aby ji otevřel. To udělal i tentokrát – až na to, že při nárazu spadla z nejvyššího stupně Verstappenova trofej za první místo a rozbila se. Oslavy ale pokračovaly bez ohledu na to, co se stalo.

Na záběrech bylo vidět, jak se Norris během ceromoniálu na rozbitou trofej několikrát nervózně ohlédl. Když o situaci informoval Verstappena, společně se tomu zasmáli. „Příště si trofej dám pryč a budu si ji chránit," zavtipkoval úřadující mistr světa. „Max si dal moc blízko okraje. To není můj problém, ale jeho," utahoval si Norris.

Do smíchu však patrně nebylo organizátorům. Výroba speciální porcelánové trofeje od společnosti Herendi trvá údajně šest měsíců a její cena se pohybuje okolo 40 tisíc eur, v přepočtu milion korun.

McLaren se za neopatrnost svého jezdce následně omluvil na twittrovém účtu. Profil Red Bullu na to zareagoval s humorem: „Nemůžeme vás nikam vzít! Ale jsme rádi, že jste tam byli s námi. Teď budeme asi potřebovat lepidlo.“

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud