18. srpna 2012 • 23:46

VIDEO: Stoner si v kvalifikaci MotoGP v Indianapolis poranil kotník

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO | Stoner si v kvalifikaci MotoGP v Indianapolis poranil kotník. Úřadující mistr světa Casey Stoner možná přijde po pádu v kvalifikaci o nedělní Velkou cenu Indianapolis MotoGP. Australský jezdec byl podle agentury AP převezen do nemocnice a vyšetření odhalilo natržený vaz v pravém kotníku.



Vítěz předchozího závodu v Laguna Seca a obhájce loňského triumfu Stoner před pádem zajel šestý nejrychlejší čas. Vyhrál Španěl Dani Pedrosa před krajanem a lídrem průběžného pořadí šampionátu Jorgem Lorenzem.

Těžkému pádu se nevyhnul ani domácí Nicky Hayden, který po karambolu dokonce skončil na chvíli v bezvědomí, o nedělní závod by však neměl přijít.

Už v pátek si v tréninku zlomil tři obratle Španěl Hector Barberá, jenž se v Indianapolis vrátil do seriálu po měsíční pauze zaviněné zlomeninou lýtkové a stehenní kosti.

VIDEO: Nešťastný pád Stonera

Český jezdec Karel Abraham obsadil v kvalifikaci královské kubatury 14. příčku.

"Hodně červených vlajek, hodně brutálních pádů. Tohle byla opravdu těžká kvalifikace. Trať tady prostě hodně klouže. Je to lepší než loni, ale pořád je to špatné. Nepamatuju, kdy byly během jednoho tréninku nebo kvalifikace tři fakt brutální highsidery," uvedl v tiskové zprávě Abraham.

Na vítězného Pedrosu ztratil téměř dvě a půl sekundy. "Pro nás bohužel hlavně ta poslední červená vlajka znamenala komplikace, zrovna v tu dobu jsem začal zrychlovat. Když jsme se vrátili, tak zbývalo už jen asi osm minut a v nich mi vyšly jakž takž dvě poslední kola. Pozice na startu samozřejmě není dobrá, ale zítra bude rozhodovat, jak se jezdci poperou s těmito podmínkami," konstatoval.

Spokojen nebyl ani Jakub Kornfeil, který si ve třídě Moto3 vyjel desáté místo na startovním roštu. "Jelo se mi opravdu hodně špatně. Prakticky celou kvalifikaci jsem jezdil sám," postěžoval si český jezdec, který v tréninku na sjetých pneumatikách těsně zabránil pádu.

"Do kvalifikace jsme udělali změnu na převodovce. Celkově se ukázalo, že to byla dobrá volba a někam nás to posunulo. Ztráta 0,789 (na prvního Němce Sandra Corteseho) není ničím propastným, spíše naopak. Veledůležitý bude start, neboť první sektor je tady v Indy dost zamotaný a dá se tam opravdu hodně ztratit," uvedl Kornfeil.

Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud