Ivo Pospíšil
18. července 2013 • 10:33

Český tým v Moto2! Už v Brně pojede Montáže Brož Racing

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejen Jakub Kornfeil, Lukáš Pešek nebo Karel Abraham, Česko zaznamenává v MS silničních motocyklů novou stopu. Už pro GP ČR v Brně bude nově v kubatuře Moto2 figurovat tým Montáže Brož Racing, jejichž barvy by měl hájit Brit Gino Rea. Tým by měl díky divokým kartám nastoupit i v dalších podnicích v Silverstone, Misanu či Aragonu. „Našim cílem je získání permanentního místa v Grand Prix Moto2 pro sezonu 2014,“ uvedl majitel týmu Jiří Brož.



Blížící se MS silničních motocyklů v Brně příští měsíc (23. – 25. 8. 2013) získává nový náboj. Jakub Kornfeil v kubatuře Moto3, Lukáš Pešek s Karlem Abrahamem v MotoGP a nyní bude české zastoupení i v „prostřední“ Moto2.

A to díky vstupu týmu Montáže Brož Racing. „Po zdlouhavém jednání mohu potvrdit vstup týmu Montáže Brož Racing do Mistrovství světa Moto2. V posledních týdnech jsme intenzivně o tomto projektu jednali s Gino Reyem z Velké Británie, jehož soukromý tým v letošním roce absolvoval několik závodů na divokou kartu,“ uvedl majitel a manažer týmu Jiří Brož.

Britský jezdec Gino Rea na testech týmu Montáže Brož Racing
Britský jezdec Gino Rea na testech týmu Montáže Brož Racing

„Nyní došlo ke sloučení našeho a jeho týmu a ke společné cestě zbytkem letošní sezony. Máme potvrzenou divokou kartu pro Grand Prix ČR v Brně a další tři karty v evropských závodech. Prozatím nevíme, zda se nám podaří zajistit kartu i pro poslední závod ve Valencii, kde společně s námi žádá dost španělských závodníků. Nicméně v závodech v Brně, Silverstonu, Misanu a Aragonu uděláme maximum k zisku co nejlepšího výsledku.“

Montáže Brož Racing již dříve účinkoval v mistrovství Evropy Superstock 600 a jezdec Kamil Holán za ně například letos jel i slavný podnik 300 zatáček Gustava Havla v Hořicích.

To Gino Rea působí v Moto2 už druhým rokem a minulou sezonu skončil dokonce v GP Malajsie na třetím místě. Brno navíc dobře zná, neboť zde před dvěma lety vyhrál závod v kategorii Supersportů. Letos bude Rea startovat ve vlastním týmu na motocyklu FTR, jen příprava tohoto motocyklu bude probíhat v Česku, kde je také základna Montáže Brož Racing Teamu.

„Tým bude také kompletně zajišťovat provoz týmu na závodech, a to jak z technického hlediska, tak i v záležitostech provozních, jako je vlastní hospitality, i management týmu,“ uvedl Brož a dodal: „Našim společným cílem je získání permanentního místa v Grand Prix Moto2 pro sezonu 2014.“

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud