9. července 2015 • 11:11

Abraham nepojede ani tento víkend v Německu, nahradí ho Aojama

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Motocyklový jezdec Karel Abraham nepojede kvůli zranění palce na levé noze už třetí závod třídy MotoGP v řadě. Po odstoupení z katalánské Grand Prix během tréninků a absenci v nizozemském Assenu bude brněnský rodák chybět taky tento víkend na německém Sachsenringu. Nahradí ho testovací jezdec Hiroši Aojama.



Třiatřicetiletý Japonec už letos naskočil do tří závodů jako záskok za zraněného Daniho Pedrosu, dokončil z nich jeden. V texaském Austinu vybojoval 11. místo. I tak má lepší výsledky než Karel Abraham, který dokončil pouhé dva závody a nemá ještě na kontě ani jeden bod.

Před Grand Prix v Assenu se v paddocku mluvilo o tom, že ho během zranění zastoupí nizozemský superbikový jezdec Michael van der Mark, s ním však Abrahamův tým AB Cardion nenašel společnou řeč. Aojama byl v Německu už před několika dny jako testovací jezdec pneumatik Michelin, takže si svůj pobyt na okruhu jen prodloužil.

Změna v brněnské stáji není před německou zastávkou mistrovství světa zdaleka jedinou. Pokračovat nebude renomovaný Ital Marco Melandri, místo kterého na aprilii nastupuje ze superbiků Michael Laverty.

Domácí Grand Prix o víkendu vynechá Stefan Bradl. Po pádu a zranění pravé ruky v Assenu není schopen nasednout na motorku, operace zlomené kosti si vyžádá delší čas na zotavenou. Nahradí ho italský jezdec Claudio Corti, který se v MotoGP pohyboval v roce 2013.

Mistrovství světa má po Sachsenringu přestávku, jezdci se do akce vrátí až 9. srpna v americkém Indianapolisu. O týden později se pojede v Brně.

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud