16. června 2019 • 21:57

Další závod - další double! Škoda po Portugalsku vládla i na Sardinii

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podruhé v sezoně nasadil tým Škoda Motorsport společně do akce závodníky Kalleho Rovanperu a Jana Kopeckého a podruhé z toho je double v kategorii WRC 2 Pro. Stejně jako před dvěma týdny v Portugalsku vyhrál na Sardinii mladý Fin a následoval ho zkušený Čech. Rovanperä je tak rázem první v hodnocení jezdců a Škoda na vrcholu v hodnocení výrobců.



Na posledních čtyřech nedělních rychlostních zkouškách oba tovární piloti předvedli takticky bezchybný výkon a pro týmové barvy tím zajistili další prestižní dvojité vítězství. Po výhrách v Chile a Portugalsku zaznamenal Kalle Rovanperä na Sardinii hattrick.

„Jsem hrdý a současně nadšený z vynikající týmové práce našich posádek, která nás tímto mimořádným výsledkem posunula do vedení v celém šampionátu,“ řekl šéf Škoda Motorsport Michal Hrabánek.

Během posledního dne Italské rallye se rozhodovalo ve dvou průjezdech dvou rychlostních zkoušek na pobřeží severně od hostitelského města Alghero. I tam oba vozy Fabia R5 EVO šlapaly spolehlivě a na trati řádily na výbornou.

„Toto byla jedna z nejnáročnějších soutěží, které jsem se zúčastnil. Byla zde spousta důležitých věcí, které jsem se naučil o řízení, rozpisu a také o voze. Děkuji celému týmu, odvedl vynikající práci,“ řekl Rovanperä po dojetí do cíle poslední rychlostní zkoušky.

Výsledek i přípravu vozu pochválil v tiskové zprávě také Jan Kopecký.

Výsledky WRC 2 Pro:

1.Rovanperä/Halttunen (FIN/FIN), ŠKODA FABIA R5 evo, 3.40:51,8 h
2.Kopecký/Dresler (CZ/CZ), ŠKODA FABIA R5 evo, +24,6 s
3.Østberg/Eriksen (N/N), Citroën C3 R5, +8:58,6 min
4.Greensmith/Edmondson (GB/GB), Ford Fiesta R5, +1.17:11,0 h

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud