12. června 2019 • 16:05

Škoda chce uspět i na Sardinii. Je třeba najít správnou rychlost, říká Kopecký

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po výtečném představení na nedávné Portugalské rallye se tým Škoda Motorsport pomalu chystá na poslední soutěž před letní pauzou. Na Italské rallye na Sardinii se Kalle Rovanperä pokusí s vozem Škoda Fabia R5 evo navýšit své vedení v kategorii WRC 2 Pro a Jan Kopecký zkusí obhájit rok staré vítězství. 



Matador Kopecký to na Sardinii dobře zná a vzpomínky na středomořský ostrov má skutečně pozitivní. Nevyhrál tu jen v roce 2018, ale slavil také o rok dříve. Do šampionátu mistrovství světa se ale v této sezoně zapojil až v Portugalsku, takže lehkou výhodu má před ním právě mladičký Fin.

Na druhou stranu Rovanperä zažívá vynikající ročník, ale na Sardinii ještě nikdy nezávodil. Premiéra na italských cestách to bude také pro modernizovaný vůz Fabia R5 evo, který se v na přelomu května a června představil poprvé právě v Portugalsku a potěšil svou rychlostí a spolehlivostí.

Od toho se oba jezdci mohou odrazit. „Šotolinové trati na Sardinii mám opravdu rád, pro úspěch zde je zásadní najít správnou rychlost k tomu, abyste se vyvarovali defektů,“ řekl Kopecký, který díky dvěma výhrám v předchozích letech potvrdil, že není pouze asfaltovým specialistou.

Nicméně závodění na Sardinii není úplně snadné, tratě jsou občas dost zrádné, a to by mohlo osmnáctiletého Rovanperu zaskočit.

„Je pravda, že zdejší rychlostní zkoušky pro mě budou zcela nové. V letošní sezóně jsem ale již mnohokrát ukázal, že se dokáži s touto nevýhodou vypořádat,“ stojí v tiskové zprávě.

Rovanperä kromě Portugalska ovládl také předchozí Rallye Chile, ukázal tím pádem nejen rychlost, ale také to, že se dokáže vyvarovat rizikových situací. To se mu bude hodit i na Sardinii, kde díky vysokým venkovním teplotám může ručička teploměru v kabině klidně vyšplhat až na 70 stupňů.

Jan Kopecký na populárním skoku Fafe
Jan Kopecký na populárním skoku Fafe

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud