1. února 2014 • 13:45

Taky jsem byl v komatu, Schumi to díky kondici zvládne, věří Massa

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Němec Michael Schumacher, sedminásobný mistr světa F1, zvládne svůj boj po těžkém zranění, které utrpěl před více než měsícem při lyžování a zotaví se. Tomu věří jeho bývalý parťák ze stáje Ferrari Felipe Massa. „Má velkou výhodu, že byl ve skvělé kondici. Tuhle těžkou chvíli zvládne,“ věří pilot F1, který byl sám po nehodě v roce 2009 v kómatu.



Massa je přítelem rodiny německého pilota, od chvíle, kdy Schumacher boural na lyžích, vyjadřuje někdejšímu parťákovi (za Ferrari spolu jezdili v roce 2006) i jeho nejbližším podporu. Jeho prohlášení nelze brát na lehkou váhu, sám byl v roce 2009 po nehodě dva dny v komatu. Co se tehdy brazilskému pilotovi F1 stalo?

Ze závěsu zadního kola vozu Brawn jeho krajana Barrichella se při kvalifikaci na GP Maďarska uvolnila osmisetgramová ocelová pružina. Zasáhla Massu do přilby a prořízla ji. Brazilec jedoucí obrovskou rychlostí (240 km/h) ztratil vědomí a naboural do bariéry z pneumatik.

Při nehodě utrpěl zlomeninu lebeční kosti, řeznou ránu nad levým okem a otřes mozku. Jezdcův stav byl označen za vážný, v ohrožení života však nebyl. Lékaři jej nechali v umělém spánku dva dny, pak jej probrali.

„V té době jsem se dal dohromady mnohem rychleji, než si všichni doktoři mysleli, protože jsem byl v tak dobré fyzické kondici,“ vzpomínal pro televizi RTL Massa. Právě kvůli tomu pumpuje v těžkých chvílích optimismus do okruhu nejbližších Michaela Schumachera.

Toho od začátku týdne lékaři začali probouzet z komatu v nemocnici v Grenoblu a nyní testují jeho reflexy. Němec má za sebou dvě operace mozku, v komatu je více než měsíc. Lékaři si netroufli odhadovat, jak dlouho bude proces probouzení trvat.

Massa ale každopádně věří, že Michael Schumacher tenhle boj vyhraje. „Michael je můj dobrý přítel a takový můj velký bratr. Doufám, že to zvládne a bude zase brzy zpátky přímo na okruhu sledovat závody F1,“ dodal Brazilec.

Brazilec Felipe Massa si vyzdobil svou závodní helmu nápisem, který jasně vyjadřuje podporu jeho bývalému parťákovi Michaelu Schumacherovi. Ve své podpoře nezůstal sám. Sedminásobnému světovému šampionovi F1 drží pěsti celý svět.
Brazilec Felipe Massa si vyzdobil svou závodní helmu nápisem, který jasně vyjadřuje podporu jeho bývalému parťákovi Michaelu Schumacherovi. Ve své podpoře nezůstal sám. Sedminásobnému světovému šampionovi F1 drží pěsti celý svět.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud