31. ledna 2012 • 09:19

VIDEO: Fantastický skok Piláta. Na motorce přeskočil letadlo

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to kombinace šílenosti i odvahy. Od každého trochu. Tak vyznívá poslední kousek českého freestylového motocyklisty Petra Piláta, který naposledy absolvoval v Mexiku skok přes letící letadlo. A ještě přitom stihl vyšvihnout ukázkový backflip.



Letěl na motorce vzhůru nohama, když ho v tu chvíli podletělo sportovní letadlo. „Prostě šílená věcička,“ smál se Petr Pilát, když na letišti v mexickém Pueblu absolvoval další ze série svých bláznivých triků.

Domluvil se s kolegou Kirbym Chamblissem, sedl na motorku a v domluvenou chvíli vyjel na připravenou rampu, přičemž nízko letícího akrobatického pilota přeskočil. Navíc ještě backflipem, tedy trikem, kdy závodník udělá ve vzduchu salto.

VIDEO: Backflip přes letící letadlo.


„Jsem šťastný. Aby ne, pořád žiju,“ žertoval Pilát. „Bylo to fascinující a jsem rád, že jsme to zvládli,“ vyznával se.

Pilát, který už jezdí freestyle motokros od dětství je jedním z nejznámějších českých závodníků. Dokonce má i své místo v Guinessově knize rekordů, když se ve čtrnácti letech stal nejmladším člověkem v historii,který skočil backflip.

Několikrát se již účastnil i prestižního podniku Red Bull X-fighters. Skok přes letadlo navíc není jeho jedinou bláznovinou. V roce 2009 dokonce absolvoval stejný trik v pražské O2 Aréně s tehdejším premiérem Pavlem Bémem.

VIDEO: Backflip s Pavlem Bémem.


„Když se mi to zpětně vrací, tak to bylo hodně přepísklý. Neměli jsme nic natrénováno a jeli rovnou. Pan Bém měl strach, ale to já taky. O něj. Myslel jsem, že kvůli tomu dostanu od mamky přes hubu,“ prozradil s úsměvem Pilát.

Velký rozhovor s Petrem Pilátem a Liborem Podmolem čtěte v dnešním deníku Sport

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud