22. srpna 2012 • 14:02

Mistr světa se chystá na bolest. Stoner pojede v Brně s rozbitou nohou

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
SESTŘIH: Vegas - Dallas 2:0. Hertl a spol. odvrátili vyřazení. Dva góly i top zákroky
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Mistr světa motocyklové třídy MotoGP Casey Stoner je pořádný tvrďák. Navzdory tomu, že jede svoji poslední sezonu, nehodlá ji jen tak doklouzat. V Brně chce o víkendu závodit navzdory tomu, že z minulého závodu v Americe má naštípnutý kotník a potrhané vazy. Už teď má jasno: „Bude to hodně bolet.“



Stoner se v americkém Indianapolisu zranil v kvalifikaci, když ho motorka vymrštila do dálky a on dopadl na pravou nohu tak nešťastně, že si způsobil řadu zranění.

Zbytek víkendu chodil o berlích, cpal do sebe prášky proti bolesti, přesto do závodu v neděli nastoupil a vybojoval čtvrté místo.

„Ve druhé polovině ale přestaly prášky zabírat a už bylo nemožné bojovat. Cítil jsem se úplně vyčerpaný,“ popsal pak průběh Australan.

V Brně to očekává ještě horší. Sice měl drobný čas na léčení, ale s potrhanými vazy a zlámanými kůstkami v kotníku stejně nemohl čekat zázraky. Navíc dobře ví, že Masarykův okruh čítá víc pravotočivých zatáček. A to bude pro jeho pravý kotník doslova očistec.

„Pro Brno nejsem moc velký optimista. Na rozdíl od Indianapolisu, kde bylo hodně zatáček na levou stranu, a tedy jsem mohl pravé noze ulevit, je v Brně mnoho změn směrů a hodně pravých zatáček. Celá váha bude na mé pravé straně a to bude hodně bolet,“ uvědomuje si obhájce světového titulu.

Vzdát závod ale nemíní. Důvod je prostý: stále ještě se nepouští naděje na to, že se s kariérou rozloučí dalším titulem. Na vedoucího Jorge Lorenza ztrácí 39 bodů.

„Je to strašná škoda, že jsem se zranil, protože Brno je okruhem, který si zpravidla hodně užívám právě díky jeho členitosti. Plánuji odpočívat, jak to jen jde, a uvidím v pátek, až se dostanu na trať,“ dodal Stoner. Vloni v Brně vyhrál a udělal tak jeden z výrazných kroků k zisku titulu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud