11. října 2013 • 12:10

Hrůzostrašná nehoda v IndyCar: Pilota pustili z nemocnice!

Autor: jšk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jen zázrakem přežil skotský jezdec Dario Franchitti hrůzostrašnou nehodu, která se odehrála v nedělním závodě zámořského formulového seriálu IndyCar v Houstonu. Ba co víc – včera byl čtyřnásobný vítěz legendárního seriálu propuštěn z nemocnice. Přitom při střetu utrpěl fraktury dvou obratlů a kotníku!



K nehodě došlo v závěrečném kole závodu, kdy byl Franchittiův vůz doslova vystřelen do vzduchu po kolizi s bývalým pilotem formule 1 Takumem Satem. Monopost čtyřicetiletého Skota se po nárazu do ochranné bariéry rozlomil na několik kusů, naštěstí však nezačal hořet.

Sató a Venezuelan Ernesto Viso, který přijel jako první na místo nehody a narazil do Japoncova vozu, vyvázli jen s drobnými šrámy.

Letící trosky ale zranily třináct diváků; většina z nich byla ošetřena na místě, dva byli hospitalizováni. „V první řadě myslím na postižené fanoušky a doufám, že budou všichni brzy v pořádku,“ vzkázal později z nemocnice Franchitti.

Další chirurgický zákrok kotníku ho čeká po přesunu do Indianapolisu, kde sídlí jeho tým Ganassi.

„Už zase používá mobil, to je dobré znamení,“ žertoval na adresu Franchittiho jeho stájový kolega Novozélanďan Scott Dixon, jenž se po závodu v Houstonu dostal do čela seriálu. Titul si může zajistit v závěrečném podniku 19. října v kalifornské Fontaně, kde místo čtyřicetiletého Franchittiho pojede Kanaďan Alex Tagliani.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud