1. února 2016 • 12:14

Pilát řádil a občas jen zíral. Šílenosti, říkal o pražské show

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako malý sledoval legendu adrenalinových sportů Travise Pastranu na videu, obdivoval ho. V neděli se Petr Pilát objevil po jeho boku v jeho explozivní show Nitro Circus Live. Kromě českého jezdce se předvedli další špičkoví freestyle motokrosaři – medailisté z X-Games, vítěz Red Bull X-Fighters a elitní jezdci z mistrovství světa.



Co všechno mohli diváci na Nitro Circus Live vidět? Například výkon Bruce Cooka. Kanaďana, který si v minulosti vážně poranil páteř a je na vozíčku. Před pražskými diváky ale na speciálně upravené motorce předvedl salto. To Cameron Sinclair měl na motorce tři dobrovolníky... Bláznivý kousek se však nepovedl, všichni spadli. „Na ty šílenosti jsem zíral s otevřenou pusou. Když si vezmu jednoho člověka před sebe na řídítka, mám z toho šílené nervy. Vždyť přece ručím za jeho život. V Nitro Circus potvrdili, že nejlepší jezdci předvádí ty nejšílenější triky,“ žasl Pilát, který po akci stonal s horečkou.

Freestyle motokros byl hlavním bodem celé show. Clinton Moore ukázal divákům jeden z nejtěžších triků - neobvyklý body varialový trik nad svojí motorkou, se kterým vyhrál Red Bull X-Fighters. Právě na body varialové triky (akrobacii nad motorkou) se má v plánu Petr Pilát pořádně zaměřit.

VIDEO: Tři lidé na jednom stroji

V mistroství světa série Night of the JUMPs, které začalo závody ve švýcarské Basileji, skončil Pilát dvakrát na pátém místě. A moc dobře ví, proč. „Chybí mi tyhle otočky nad motorkou. Všichni jezdci přede mnou to dávají, nad motorkou ve vzduchu něco předvedou. Rozhodčí mi ale řekli, že když se tohle naučím, mohl bych bojovat pravidelně o stupně vítězů. Tak na tom začnu makat,“ dodal Pilát.

Mistrovství světa Night of the JUMPs, pořadí po 2 závodech:

1. M. Melero (Šp.) 40 bodů, 2. R. Bizouard (Fr.) 34, 3. D. Rinaldo (Fr.) 32, 4. R. Adelberg (Austr.) 30, 5. P. Pilát 24.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud