12. srpna 2018 • 21:03

Motocyklista Brabec byl třetí v Hungarian Baja, Prokop dojel pátý

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Motocyklový jezdec Jan Brabec obsadil třetí místo v závodě Hungarian Baja, osmém díle Světového poháru cross country rallye. Mezi automobily byl Martin Prokop pátý a Miroslav Zapletal šestý.



Pro Brabce byl stejně jako pro Prokopa, který ale světový seriál absolvuje celý, 15. ročník maďarské soutěže přípravou na Rallye Dakar. Pilot týmu Big Shock Racing zaostal o téměř 22 minut za nejrychlejším Slovákem Štefanem Svitkem. Na startu byla i Olga Roučková, která skončila šestá v kategorii čtyřkolek.

"Třetí místo v závodu Světového poháru je parádní, mám z něj radost. Dobrý výsledek se mi navíc povedlo zajet v blátě, které nemám rád, a na těžké dakarské motorce," uvedl Brabec.

"Zažil jsem tu, co motorka dokáže v mokrém terénu, a musím přiznat, že nebylo snadné ji pokaždé zkrotit. Udělal jsem dvě chyby, které mě stály dost času a sil, když jsem stroj vytahoval z bláta," dodal Brabec.

Prokop je v průběžném pořadí SP třetí a ani v Maďarsku se mu nepodařilo snížit odstup na vedoucího Poláka Jakuba Przygonského a Vladimira Vasiljeva z Ruska, kteří jej oba porazili. V okolí Veszprému byl nejrychlejší Španěl Nani Roma.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud