10. března 2023 • 11:10

Enge má vlastní esportový tým. Chce s ním vyhrávat jako Verstappen či Alonso

Autor: mrs, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Historicky jediný český pilot formule 1 Tomáš Enge otevírá novou kapitolu svého působení v motoristickém sportu. Založil vlastní e-sportový tým, s nímž bude bojovat o úspěchy na automobilových simulátorech.



Max Verstappen, Fernando Alonso či Rubens Barrichello. To jsou některé z hvězd formule 1, které mají, vlastní sim racingový tým. Nově do tohoto odvětví esportu pronikl také Tomáš Enge, který se rozhodl založit tým s názvem Tomáš Enge SIM Racing.

„Virtuální a skutečný motorsport toho mají hodně společného. Vyhrávat mohou jen ti opravdu nejlepší, a právě tam směřují naše ambice. Proto jsme už ve své premiérové sezoně sáhli po jezdcích, kteří svým přístupem a dosavadními výsledky naplňují naše představy,“ říká Tomáš Enge, majitel a výkonný ředitel týmu Tomáš Enge SIM Racing.

Pro letošní sezonu tým angažoval závodníky, kteří již mají za sebou nepřehlédnutelné úspěchy. Lídrem sestavy bude 24letý Lukáš Přáda, jenž patří k elitě českého virtuálního závodění. Loni se stal suverénním vítězem seriálu Mercedes-Benz Virtual GP, o rok dříve v něm vybojoval titul vicemistra.

 O 2 roky mladší slovenský talent Adam Pilo se řadí k vycházejícím hvězdám česko-slovenského e-sportu. Jako nováček ve startovním poli dominantním způsobem ovládl kvalifikaci na Mercedes-Benz Virtual GP 2023, kde absolvuje premiérovou sezonu. 

Na rallyové soutěže se zaměří 20letý Jan Hujíček, který poslední 2 roky skončil vždy v elitní desítce globálního šampionátu eSports WRC. 

Tomáš Enge SIM Racing tým: zleva Tomáš Enge (majitel a výkonný ředitel), Jan Hujíček (rallyový jezdec), Lukáš Přáda (okruhový jezdec), Adam Pilo (okruhový jezdec) a Martin Viďourek (sportovní a technický manažer)
Tomáš Enge SIM Racing tým: zleva Tomáš Enge (majitel a výkonný ředitel), Jan Hujíček (rallyový jezdec), Lukáš Přáda (okruhový jezdec), Adam Pilo (okruhový jezdec) a Martin Viďourek (sportovní a technický manažer)

Tento výběr do značné míry předurčuje program týmu Tomáš Enge SIM Racing v roce 2023. Hlavním polem působnosti se stává prestižní česko-slovenský šampionát na platformě iracing Mercedes-Benz Virtual GP. Ve spolupráci se značkou Mercedes-Benz a díky živým přenosům na O2 TV Sport nasadil vysokou laťku v pořádání kvalitních a divácky atraktivních závodů s využitím nejmodernějších technologií. 

Dvanáctidílný seriál je stejně jako loni rozdělený na 2 poloviny, přičemž první absolvují jezdci s vozy Mercedes-AMG GT3 Evo a druhou s monoposty Dallara F3 Mercedes. Oficiální doprovodnou sérii k mistrovství světa v rally čekají velké změny a ani sami účastníci zatím nemají mnoho informací. Podle předpokladů by se mělo začít v květnu na úplně nové platformě. 

Výhledově tým Tomáš Enge SIM Racing počítá s účastí v nejprestižnějších e-sportových seriálech světa, jako je například Le Mans Virtual Series. „Jedním z dlouhodobých cílů našeho týmu je dostat českého simracera do oficiálního virtuálního šampionátu F1. To znamená projít sítem kvalifikací, kterých se účastní více než půl milionu hráčů z celého světa,“ nastiňuje svou vizi pro budoucnost Tomáš Enge.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud