28. července 2021 • 13:54

Rozruch v Tokiu! Kouč fackoval judistku: Chtěla jsem, aby to udělal

Autor: adl
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedna facka zleva, druhá zprava. Když německá judistka Martyna Trajdosová nastupovala k úternímu zápasu na olympijských hrách, její trenér Claudiu Pusa s ní nejdříve zatřásl a následně přidal dvě facky. O svérázném způsobu nabuzení se hned začalo mluvit. Proč to dělal? „Potřebuji to před mými zápasy, abych se probudila,“ vysvětlovala mistryně Evropy z roku 2015. K úspěchu to nicméně nevedlo, Němka v prvním kole padla.



„Požádala jsem o to svého trenéra, tak ho prosím neobviňujte,“ bránila Trajdosová rumunského kouče po závodě. Fackovací příprava nicméně začala kolovat internetem, video se stalo virálním. A některým lidem se „startující“ rituál příliš nezamlouval…

Rumunský kouč Claudiu Pusa před zápasem fackoval svou svěřenkyni
Rumunský kouč Claudiu Pusa před zápasem fackoval svou svěřenkyni

Zkušená německá judistka pokračovala na Instagramu, kde sdělila své zklamání z reakcí. „Asi mě nepraštil moc tvrdě! Kéž by se o mně dneska psaly jiné titulky. Jak jsem řekla, tohle je rituál před závody, který jsem si vybrala. Můj trenér jen dělá to, co chci, aby dělal, aby mě nabudil,“ snažila se o pochopení.

„Judisté tomu rozumějí,“ chápal její hájení jeden z komentujících. Trajdosová v šestnáctifinále kategorie do 63 kilogramů proti maďarské soupeřce Szofi Özbasové neuspěla. S Hrami v Tokiu se tak loučí stejně jako před pěti lety v Riu hned po prvním zápase.

Během středečního odpoledne dostal trenér Pusa formální napomenutí od Mezinárodní federace juda (IJF). Pro rituál neměla pochopení. „Judo je výchovný sport a nemůže tolerovat takové chování, jež je namířeno proti jeho morálnímu kodexu,“ uvedla IJF na twitteru.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud