10. června 2021 • 09:12

Velký Synkův soupeř uzavřel kariéru. Nedojde na pohádkový konec, lituje

Autor: ČTK, pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvojnásobný olympijský vítěz a pětinásobný mistr světa ve veslování Mahé Drysdale z Nového Zélandu ve 42 letech ukončil závodní kariéru. Dlouholetý soupeř Ondřeje Synka se tak rozhodl poté, co si nevybojoval nominaci na olympijské hry v Tokiu. V národní kvalifikaci skifařů prohrál s Jordanem Parrym a poté oznámil, že se nebude ucházet o místo v osmiveslici.



„Nedojde tak na pohádkový konec mé kariéry a zisk čtvrté medaile na páté olympiádě,“ uvedl Drysdale v prohlášení. „Nedostal jsem se do Tokia, kde jsme chtěl skončit, ale zvládl jsem toho mnohem víc, než jsem si v posledních deseti měsících občas myslel. Samozřejmě, že když se nedostanete na olympiádu, tak je to jisté zklamání. Ve sportu ale nikdy nemáte nic jistého,“ podotkl legendární veslař.

Rodák z australského Melbourne získal na olympiádě v Pekingu v roce 2008 bronz, v Londýně 2012 a Riu de Janeiro 2016 vyhrál. Společně s již zesnulým Simonem Dickiem jsou jedinými novozélandskými veslaři, kteří získali tři olympijské cenné kovy. Na světových šampionátech Drysdale vybojoval pět zlatých medailí a tři stříbrné. Poslední úspěch z velké akce si připsal před pěti lety v Riu, v minulých sezonách startoval hlavně ve větších posádkách - v párové čtyřce nebo osmě.

„Mahé vytvořil historii Nového Zélandu a svými výjimečnými olympijskými výkony inspiroval generace. Bude nám všem chybět,“ uvedla výkonná ředitelka novozélandského olympijského výboru Kereyn Smithová.

NEJdojemnější momenty olympiád: „finiš“ s tátou, sport nad Hitlera i fotka
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud