26. července 2023 • 10:45

Olympiádě v Paříži hrozí kontroverze. Jansta: Bach v mých očích selhal

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přesně rok před startem olympiády v Paříži není jasné, jaké Hry to budou. Můžou být krásné, protože se budou konat v ikonickém městě světového sportu, o medaile se bude bojovat na Stade de France, v areálu Rolanda Garrose či ve Versailles. Stále ale hrozí velká kontroverze. Mezinárodní olympijský výbor odkládá rozhodnutí ohledně účasti Rusů a Bělorusů, jejichž režimy vraždí na Ukrajině. „Vidím to jako totální selhání Mezinárodního olympijského výboru,“ říká předseda České unie sportu Miroslav Jansta.



V logickém mediálním okně rok před startem pařížských Her je MOV na letním bytě. Vládci kruhů už předem oznámili, že v symbolický den se od nich nedá čekat jasné slovo o budoucnosti citlivého tématu Rusů a Bělorusů na startu olympiády. Obě země zatím nedostanou oficiální pozvánku na Hry, jejich sportovci se ale už v mnoha sportech účastní olympijských kvalifikací. Podle vyjádření prezidenta MOV Thomase Bacha rozhodnutí nepadne před říjnovým zasedáním MOV v Bombaji. Svět tak zatím čeká, co bude.

Velkým tématem posledních měsíců je účast či neúčast ruských sportovců na olympijských hrách v Paříži příští rok. Co si o dosavadním vývoji myslíte?
„Vidím to jako totální selhání Mezinárodního olympijského výboru. Ten sice v

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud