29. června 2012 • 08:26

Místo olympiády na sál. Šampion Wade neposílí basketbalisty v Londýně

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čerstvý šampion NBA Dwyane Wade z Miami neposílí tým amerických basketbalistů na olympijském turnaji v Londýně. Místo účasti na hrách dá na doporučení lékařů a vyřeší dlouhodobé problémy s levým kolenem operací. Největší favorité her tak přišli o svého nejlepšího střelce ze zlatého kádru před čtyřmi lety v Pekingu.



"Měl jsem s kolenem problémy po celou sezonu. Po posledním zápase finále jsem si sedl s doktory a řekli mi, že je zapotřebí operace. I když bych v Londýně strašně rád hrál, raději tento čas využiju pro vyřešení zdravotních problémů," uvedl v prohlášení Wade, který v olympijském finále v Pekingu 2008 dovedl Američany ke zlatu při výhře nad Španělskem 27 body.

Také při letošním tažení Miami Heat za mistrovským titulem patřil ke klíčovým postavám, byť ho koleno v play off limitovalo. Hvězdný rozehrávač přesto ve finálové sérii s Oklahomou v průměru nasbíral 22,6 bodu.

Wadeova absence je pro americké basketbalisty dalším citelným oslabením, kvůli zranění nebudou hrát ani Derrick Rose z Chicaga či Dwight Howard z Orlanda. Sedmnáct hráčů olympijského výběru se začne připravovat příští týden v Las Vegas, na hry pojede 12 z nich.

Chybět by mezi nimi neměl Wadeův spoluhráč z Miami a trojnásobný nejužitečnější hráč ligy LeBron James. Třetí z hvězdného tria týmu Heat Chris Bosh se rozhodne až po poradě s lékaři, protože má problémy s břišním svalem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud