6. července 2012 • 11:03

Brazilský dream team pro OH! Nechybí Pato, Hulk ani supertalent Neymar

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

V nominaci brazilské fotbalové reprezentace na olympijské hry v Londýně jsou také kanonýr Hulk z Porta, obránce Marcelo z Realu Madrid a stoper Thiago Silva z AC Milán. Všichni tři spadají do povoleného limitu tří hráčů nad 23 let.



Trenér Mano Menezes však povolal i další hvězdy světového fotbalu, kterým ještě nebylo 23 let. A to Alexandra Pata z AC Milán, Rafaela z Manchesteru United či Neymara ze Santosu.

Původně se očekávalo, že místo útočníka Hulka vezme Menezes dalšího defenzivního hráče Davida Luize z Chelsea, jelikož mladí obránci byli v posledních zápasech největší slabinou brazilského týmu. Zejména to bylo vidět v duelu s Argentinou, který Brazílie prohrála 3:4 zásluhou hattricku Lionela Messiho.

"Jenže na olympiádě nebudeme čelit hráči, který je schopen vzít míč na půlce a projít s ním až do naší branky. Proto jsem se rozhodl kromě defenzivy vyztužit o zkušeného hráče i útok," vysvětlil Menezes, jenž se pokusí pro jihoamerickou fotbalovou velmoc získat první olympijské zlato.

Brazílie se ve skupině C olympijského turnaje utká s Egyptem, Běloruskem a Novým Zélandem.

Nominace Brazílie na olympijské hry:

Brankáři: Rafael Cabral (Santos), Neto (Fiorentina/It.).

Obránci: Marcelo (Real Madrid/Šp.), Rafael (Manchester United/Angl.), Danilo, Alex Sandro (oba Porto/Portug.), Thiago Silva (AC Milán/It.), Juan (Inter Milán/It.), Bruno Uvini (Sao Paulo).

Záložníci: Romulo (Vasco da Gama), Ganso (Santos), Oscar (Internacional), Sandro (Tottenham/Angl.), Lucas (Sao Paulo).

Útočníci: Neymar (Santos), Alexandre Pato (AC Milán/It.), Leandro Damiao (Internacional), Hulk (Porto/Portug.).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud