2. srpna 2012 • 04:59

Tajemství stříbrného Hradilka: Málem se mu utopil brácha

Autor: Petr Žaloudek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stáli při něm všichni svatí! Václav Hradilek, bratr stříbrného kajakáře Vavřince, se v roce 1999 málem utopil. 15 minut zůstal pod vodou, pak ho vytáhli. Jako zázrakem přežil.



S celou rodinou se rozjel za bráchou do Londýna, aby ho na divoké vodě podpořil v boji o medaili. Vašek s rodiči dotlačil Vavřince hlasitým řevem ke stříbrné olympijské medaili, ale chybělo málo a do Londýna se vůbec nepodíval.

Před třinácti lety totiž Václav o vlásek unikl smrti, když při tréninku v pražské Troji uvízl s lodí pod hladinou. Na dlouhých 15 minut! Pět dní byl v umělém spánku, až pak se probral k životu.

„Vytáhli jsme bezvládné tělo a začali ho oživovat. Mysleli jsme, že je konec,“ zavzpomínal na děsivé momenty Milan Bílý, tehdejší kouč vodních slalomářů USK.

O Václavův život úspěšně bojovalo několik lidí, mezi nimiž byl i olympijský vítěz v kanoistice Lukáš Pollert. Ten zaklíněné tělo pomáhal vytahovat ze zuřícího vodního kanálu.

Žije, včera oslavil bráchovo stříbro a další sláva v rodině bude následovat. Příští pátek se žení, jeho nastávající je navíc těhotná.

Malý Vavřinec Hradilek v deseti letech, když na divoké vodě začínal
Malý Vavřinec Hradilek v deseti letech, když na divoké vodě začínal

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud