2. srpna 2012 • 16:30

Evropský šampion Maslák: Olympiádu si jedu hlavně užít

Autor: tem
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Extravagantní účes a barevné rukávy – to jsou poznávací znamení jednadvacetiletého sprintera Pavla Masláka. Šampion v běhu na 400 metrů z červnového mistrovství Evropy však doufá, že ho fanoušci poznají i bez nich. Nestihl totiž zajít ke kadeřnici a rukávky zapomněl při balení doma. „Ale na závod bych je už měl mít,“ uklidňuje český rekordman na dvoustovce i čtyřstovce.



Letos na jaře začal Pavel Maslák lámat národní rekordy, v červnu v Helsinkách vybojoval titul mistra Evropy a teď se chystá v Londýně bojovat se sprinterskými hvězdami z celého světa o finále. Mladík z Havířova si z olympiády hlavu nedělá.

„Jedu si to hlavně užít. Chci předvést něco pěkného, ale zároveň nebude vadit, když se mi to nějak extra nepovede,“ tvrdí. Cíl si ale přece jen vytyčil. „Samozřejmě chci postoupit z rozběhu, kdybych nepostoupil, byl bych zklamaný.“

V Helsinkách měl na hlavě čínský znak Jin Jang, ale kdo očekává podobně divoký účes i na Hrách, bude možná zklamaný. „Něco jsem plánoval, ale nestihl jsem zajít ke kadeřníkovi nebo ke kadeřnici, takže asi nebudu mít nic speciálního,“ litoval sprinter před středečním odletem do britské metropole.

„Možná si nechám udělat lehké klikyháky od holek nebo od kluků přímo na místě, uvidíme,“ nechává si ale otevřená zadní vrátka.

Na první pohled ho mezi ostatními atlety poznáte podle barevných rukávků. Ty ovšem zapomněl talentovaný sprinter doma. „Už jsem volal spolubydlícímu, aby je dal svojí trenérce. Na závod bych je měl mít,“ ujišťuje.

Talisman si do Londýna veze jediný. „Dostal jsem náramek pro štěstí od přítelkyně.“ Ta mu bude, stejně jako jeho rodina, držet palce doma u televize.

Všichni doufají, že bude šlapat na paty světovým sprinterským esům. Sám Maslák však dobře ví, že s myšlenkami na medailový olympijský úspěch musí ještě počkat.

„Tento rok určitě ne, ale do budoucna o tom rád sním,“ přiznává. Co by potřeboval na zlato letos? „Aby osm lidí spadlo,“ směje se, ale pak zvážní. „Nejdřív se musím dostat do finále.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud