13. srpna 2016 • 13:08

Líčí se a má vztek. Neberou nás jako ženy, zlobí se metráková koulařka

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
VŠECHNA VIDEA ZDE

Olympijské zlato ve vrhu koulí vybojovala Američanka Michelle Carterová až posledním pokusem, svým vzhledem však zaujala hned po příchodu na stadion v Riu. Životního úspěchu dosáhla s tradičním výrazným líčením, jímž se v koulařském sektoru obvykle vymyká. Jde o záměr profesionální vizážistky, které chce změnit pohled veřejnosti na svůj sport.



"Lidé se na nás nedívají jako na ženy. Ale já jsem holčičí celý život, nedokážu to oddělit. Sport a to, že jsem žena. Miluju účesy, make up, módu a miluju vrh koulí," řekla třicetiletá vrhačka, která provozuje malý internetový obchod s kosmetikou pod názvem Shot Diva.

Přes sto kilogramů vážící koulařka nabádá ženy, aby se nestyděly za své tělo a prostě se bavily. "Já říkám: vypadej dobře, měj dobrý pocit a dáš to. Když se cítíš dobře a vypadáš dobře, věříš si, vyrazíš ven a roztočíš to," uvedla Carterová.

Olympijské zlato ve vrhu koulí vybojovala Američanka Michelle Carterová
Olympijské zlato ve vrhu koulí vybojovala Američanka Michelle Carterová

Triumfem v Riu připravila o naději na zlatý hattrick Novozélanďanku Valerii Adamsovou, vítězku z Pekingu a Londýna, a stala se první americkou olympijskou vítězkou ve vrhu koulí po 56 letech. Zároveň překonala svého otce a trenéra Michaela, který získal stříbrnou olympijskou medaili v kouli na hrách v Los Angeles v roce 1984. Ve stejném roce zahájil úspěšnou profesionální kariéru v americkém fotbalu, když se San Franciscem hned vyhrál Super Bowl, což se mu pak povedlo ještě dvakrát.

"Budu chodit kolem domu a říkat: Tati, dostala jsem tě!" smála se Carterová, která se dočkala zlata po 15. místě v Pekingu a páté příčce v Londýně.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud