3. února 2022 • 14:30

Curling na ZOH: druhá výhra! Paulovi po prohře se Švédy přejeli Austrálii

Autor: iSport.cz, ČTK, zoh
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Manželé Zuzana a Tomáš Paulovi si připsali v turnaji smíšených dvojic v curlingu na olympiádě v Pekingu na konto druhou výhru. Australany Tahli Gillovou a Deana Hewitta zdolali jasně 8:2 už po sedmém endu a napravili tak dopolední porážku od Švédů 4:7. V neúplné tabulce jsou zatím třetí.



Češi vstoupili do turnaje středeční výhrou nad Norskem v nastavení a nad dalším severským párem dvakrát vedli. Po třetím endu to bylo 2:1 a po dvou bodech z šestého 4:3. V sedmém se soupeřům povedla tzv. power play „dvojka“ a Paulovi museli v poslední směně bodovat.

Před závěrečným hodem Paulové byl blíže středu švédský červený kámen. Česká reprezentantka se pokusila zahrát odvážně na vítězství, ale pokus minula a Švédové dvěma body potvrdili výhru.

„To byl tak strašně těžký úhel, že kdybych ten kámen hodila, tak lítám v highlightech celý rok. To jsou kameny, které se povedou jednou za několik zápasů,“ řekla Paulová České televizi. „Prohráli jsme, ale kvalita naší hry byla mnohonásobně lepší než v prvním utkání. Takhle chceme hrát,“ dodala.

Proti Australanům čeští curleři dominovali. Po třech endech i díky třem bodům z druhého vedli 5:0. Předvedli několik povedených hodů a duel ukončili předčasně. „Líp jsme přečetli led a podařilo se nám dobře zajíždět,“ řekl trenér Jakub Bareš Radiožurnálu. „Proti Švédsku jsem se rozehráli, získali sebedůvěru a teď jsme to potvrdili. Tohle je naše standardní hra,“ uvedla Paulová.

V pátek čekají českou dvojici Italové, kteří mají na kontě dvě výhry. Po základní části postoupí čtyři z deseti párů v soutěži do semifinále, finále je na pořadu v úterý 8. února.

Výsledky curlingu na OH v Pekingu

Smíšené dvojice - základní skupina:

Švédsko - ČR 7:4
ČR - Austrálie 8:2
Itálie - USA 8:4
Británie - Kanada 6:4
Čína - Austrálie 6:5
Itálie - Švýcarsko 8:7
Norsko - USA 11:6
Kanada - Norsko 7:6
Švýcarsko - Británie 8:7
Švédsko - Čína 7:6

Průběžné pořadí:
1. Itálie 2 zápasy/2 výhry,
2. Čína, ČR, Británie a Švédsko 3/2,
6. Kanada 2/1,
7. Norsko, Švýcarsko a USA 3/1,
10. Austrálie 3/0.

ONLINE PŘENOS - ZOH 2022
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě Česká účast
Ester Ledecká Ester Ledecká Hokejová reprezentace Hokejová reprezentace Markéta Davidová Markéta Davidová Martina Sáblíková Martina Sáblíková
Obnovit
Zprávy ze dne 20. 2. 2022
16:28
20. 2. 2022
Martina Sáblíková

ZÁVĚREČNÝ CEREMONIÁL: „Zakončení se sportovci je vždy krásné, ale já upřímně mám radši zahájení. Když vidím, jak zhasíná oheň, tak končí čtyřletá etapa a mně to přijde hrozně smutné,“ řekla česká vlajkonoška Martina Sáblíková. Přiznala, že před začátkem her měla strach, jak bude olympiáda v Číně vypadat. „A myslím si, že jsem nebyla jediná. Ale myslím, že to bylo zvládnuté na jedničku,“ uvedla čtyřiatřicetiletá rychlobruslařka a pochválila vedení české výpravy za servis pro sportovce.

Zprávy ze dne 20. 2. 2022
15:52
20. 2. 2022
 

Osmou držitelkou Ceny Věry Čáslavské za mimořádné zásluhy žen ve sportu a olympijském hnutí je bývalá mistryně světa v trojskoku Šárka Kašpárková.

Zprávy ze dne 20. 2. 2022
15:38
20. 2. 2022
 

ZÁVĚREČNÝ CEREMONIÁL: Podívejte se na sestřih z krásného loučení s olympiádou!

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud