Ivo Pospíšil
22. února 2018 • 08:15

Hodiny práce, osm hodin čekání. Jak se spravovala zbraň Vítkové?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z KOREJE | Ještě večer se do toho opřeli, druhý den v poledne už bylo hotovo… a včera již Veronika Vítková pálila ze své zbraně na tréninku, jako zběsilá. „To co se ji stalo, ji už ani nebude omezovat,“ ujistil šéftrenér Ondřej Rybář, poté co musel s kolegy po smíšené štafetě slepovat její rozsekanou malorážku. V dnešní štafetě žen tak bude bronzová medailistka ze sprintu finišovat.



Když ji přinesla po svém úseku v úterní štafetě ukázat mezi novináře, vypadala dost zoufale. „Nikdy se mi nic takového nestalo, ani nevím, co se s tím dá dělat,“ posteskla si Veronika Vítková , která po dojezdu svého úseku a kontaktu s Američankou Dunkleeovou spadla a zlomila si pažbu své malorážky na čtyři kusy. Trenéři však už od první chvíle zachovali klid.

A začali konat.

Ještě ten večer odnesli její zbraň stranou a dali se do práce. Kousek po kousku začali slepovat, takřka jako puzzle. „Je to taková skládačka ale není první. Když si vzpomenu na Evičku, jak rozlámala pažbu v Pokljuce, Ondra v Novém Městě na Moravě rozlámal nebo Jarda taky, tak to jsou věci, co se dají opravit,“ usmál se šéftrenér Ondřej Rybář.

Včera tak již Vítková opět na tréninku střílela. Z opravené malorážky, která vypadala jako nová.

„Byli jsme na to připravení. Měli jsme sirky i lepidlo a jak jsme večer přišli ze závodů, hned se to slepilo. Někde nad ránem jsme dolepili i další kusy a před tréninkem jsme to sundali a připravili. Už s ní trénovala a není žádný problém. Slepené je to kvalitně a nebude ji to omezovat,“ slíbil Rybář.

Takto se spravovala puška Veroniky Vítkové
Takto se spravovala puška Veroniky Vítkové

V první chvíli se zvažovalo, zda i nebudou na dálku volat o pomoc do Česka a nesloží zbraň s pomocí rad experta na telefonu. Nakonec to však nebylo třeba.

„Mohli bychom, ale byli jsme už takhle vybavení. Není to první pažba, kterou lepíme na místě. Když je potřeba to opravit doma, dáme to Pepčovi, aby to doladil, ale slepené to má v pohodě,“ přiznal Rybář a podotkl, že i sama Vítková se zajímala, jak to s její malorážkou je. „Přišla, viděla, že je to ve svěrkách a ráno se zeptala, tak jsme ji řekli, že vše běží jak má, a že na trénink ji bude mít připravenou. Případně by měla rezervu, ale vyšlo to, má zpět svou zbraň, mohla s ní trénovat a ani nemusela nějak výrazně cvakat.“

Celý proces zabral tak deset hodin

„To lepidlo, které máme, je, že zhruba za tři hodiny se s tím dá pracovat. Tím, že to měla rozlámané na čtyři kusy a nějaké třísky, lepilo se to nadvakrát. Ten proces trval v uvozovkách tak osm hodin, protože tam je nějaká rezerva. Přišli jsme před půlnocí, zalepili to a před polednem jsme sundávali všechny sirky, které byly dolepené. Je to zase takové zpestření,“ žertoval šéftrenér.

A práce se podařila, Vítková po tréninku trenéry ujistila, že je vše jako dřív.

„Nestěžovala si. Ani si nemusela nějak cvakat, protože ten dioptr nedostal žádný úder. Je to v pohodě,“ dodal Rybář.

Nezbývá, než se tedy dnes těšit na závěr ženské štafety. Začíná se od 12.15.

13. den na ZOH: Francouz jako Hašek, dejá vu z Nagana a noční můra Ester
Video se připravuje ...

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud