15. února 2018 • 18:10

Hašek a Pilař hodnotí výhru: Chyběl Růžička? Trenéři to mají promyšlené

Autor: Daniel Ryl, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté vstoupili do ZOH v Pchjongčchangu výhrou 2:1 nad Jižní Koreou, ale jejich výkon budí rozpaky. Svěřenci Josefa Jandače střelecky dominovali, jenže pálili šance. I přes trápení v koncovce zůstal pouze na střídačce střelec Martin Růžička, zatímco kanonýr Dominik Kubalík sledoval utkání z tribuny. Co si o tahu českých trenérů myslí Dominik Hašek a obránce Karel Pilař? Co podle nich musí čeští hokejisté před Kanadou zlepšit, a jak si podle legendárního brankáře vedl při olympijské premiéře Pavel Francouz?



Nebyl to ideální výkon. Čeští hokejisté v úvodním utkání s Jižní Koreou střelecky dominovali, ale v koncovce tápali a nakonec berou „jen“ hubené vítězství 2:1. V sobotním utkání proti Kanadě budou muset koncovku zlepšit, protože čtvrteční potence by nemusela stačit.

„Myslím si, že tento zápas byl úplně odlišný od všech jiných. Kluci by se měli proti Kanadě snažit být co nejvíc na puku a přecházet do útočné třetiny s pukem na holi, když to půjde a být víc aktivní,“ nabádá Karel Pilař, podle kterého je potřeba dostat Kanadu pod tlak. „Snažit se, aby soupeř dělal chyby a nehrálo se u nás ve třetině.“

Čeští hokejisté vyhráli na střely 40:18, přesto se trefili jen dvakrát. „Většina lidí bude nespokojená, že jsme dali jen dva góly, ale ty šance tam byly. Ze 40 střel běžně padnou tři nebo čtyři góly. Byly tam nějaké tyčky, brankář to jednou nebo dvakrát vytáhl z brankové čáry. Věřím, že tyto šance budeme proměňovat,“ řekl Hašek , který pochválil výkon brankáře Matta Daltona.

Jak Hašek viděl Francouze?

Hlavní strůjce zlaté medaile z Nagana pozorně sledoval i Pavla Francouze, jenž kryl pouze osmnáct střel, přesto několik z nich patřilo mezi pořádně jedovaté. Prospěl i u legendárního brankáře?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud