Miroslav Horák
10. února 2014 • 09:37

Miliardy s Crosbym a Ovečkinem přistály v Soči, na místě je i Jágr

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE SOČI | První ze tří obřích boeingu 747 s miliardami korun na palubě přistál v Soči. Hráči NHL po náročné zhruba desetihodinové pouti dosedli v pondělí před sedmou hodinou SEČ na letiště Adler v dějišti zimní olympiády. I když výraz zimní je velmi nadnesený, na slunci je to na kraťasy a tričko s krátkým rukávem…



Transfer extrémně drahého hokejového zboží z Ameriky do Ruska přilákal na letiště v Soči desítky domácích i zahraničních reportérů, kamery běžely bez ustání, spouště fotoaparátů cvakaly ostošest. Fronty zvědavců však k vidění nebyly, šílení fanoušků se nekonalo, protože hokejistům z NHL organizátoři dopřáli VIP podmínky odbavení a média zůstala za plotem.

Plánovaná jednička českého týmu Ondřej Pavelec dorazil do Soči
Video se připravuje ...

Přímo z letištní plochy se hráči vydali do nedalekého velkého stanu, kde podstoupili kontrolu cestovních dokladů a po krátké proceduře se schovali do přistavených autobusů. V první várce se objevilo i šest Čechů včetně Jakuba Voráčka nebo Ondřeje Pavelce , vedle nich řada Kanaďanů, Američanů, Švédů, Finů i Rusů…

Jak dnes Češi přilétávají do Soči:

6:40 SEČ (9:45 na místě)

Michael Frolík (Winnipeg)

Ondřej Pavelec (Winnipeg)

Aleš Hemský (Edmonton)

Michal Rozsíval (Chicago)

Ladislav Šmíd (Calgary)

Jakub Voráček (Philadelphia)

 

9:20 SEČ (12.20)

Patrik Eliáš (New Jersey)

Martin Erat (Washington)

Jaromír Jágr (New Jersey)

David Krejčí (Boston)

Milan Michálek (Ottawa)

Tomáš Plekanec (Montreal)

 

12:30 SEČ (15.30)

Radko Gudas (Tampa Bay)

Ondřej Palát (Tampa Bay)

Martin Hanzal (Phoenix)

Zbyněk Michálek (Phoenix)

Žádný z novinářů neměl šanci dostat se k jedinému hráči, byť hlavně kanadští reportéři lačnili po svém kapitánovi Sidney Crosbym a Rusové spoléhali, že se dozvědí první dojmy od své modly Alexe Ovečkina. V jeho případě měli vůbec smůlu, hvězda Washingtonu vpadla do soukromého vozu a vstříc olympijské vesnici se vydala po vlastní ose.

S ruskými novináři promluvil jen šéf ruské hokejové federace Vladislav Treťjak.

S reprezentanty jednotlivých zemí přicestovali i rodinní příslušníci, ve stanu se to hemžilo blonďatými kráskami i vnadnými brunetami. Další známka toho, že do Soči dorazila elitní sportovní zásilka.

Ve druhé grupě, v letu z New Yorku nechyběli lídři české sestavy Jaromír Jágr , Tomáš Plekanec , David Krejčí , Patrik Eliáš či Marek Židlický . Po nutné akreditační proceduře se ubytují v olympijské vesnici, krátce si pospí a od 18 hodin je čeká první trénink v Bolšoj Ice Dome.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud