14. února 2014 • 12:43

Hanzalův důraz nám minule chyběl, chválil Hašek s Ujčíkem po Lotyšsku

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po úvodní porážce se Švédskem přišla výhra 4:2 nad nevyzpytatelným Lotyšskem. V redakci deníku Sport sledovali druhý zápas českých hokejistů na olympiádě v Soči Dominik Hašek a Viktor Ujčík a vylepšený český výkon si chválili. "Zápas byl napínavý, ale byl vidět herní pokrok oproti prvnímu duelu. Se Švýcary to zítra bude otevřené," předpovídal Hašek.



I když dohromady posbírali olympijský vítěz z Nagana Hašek s trojnásobným mistrem světa Ujčíkem takové množství trofejí, že by tento nápor nemusela unést i rozlehlá vitrína, přesto bylo vidět, že s reprezentanty bitvu v Soči prožívají.

"Nezávidím klukům, že hrají takhle brzy, na takové zápasy je těžký, se soustředit. V hledišti skoro nejsou lidi, člověk se musí dobře připravit, aby tělo ten nezvyk zvládlo," vysvětloval Ujčík a připomněl, že český tým šel na led už od 12 hodin místního času.

Do druhého utkání skupiny nenaskočili Ondřej Palát s Lukášem Krajíčkem , naopak do hry se zapojili defenivní bek Ladislav Šmíd , kolohnát Hanzal a v bráně očekávaná jednička Ondřej Pavelec . A všichni tři hráli v zápase výraznou roli.

" Pavelec se mi moc líbil, výborně se pohyboval a soupeře prakticky nepouštěl k dorážkám. Dodal mužstvu pohodu a splnil, co se od něj čekalo," pochválil Hašek  brankáře Winnipegu.

Hašek o Hanzalovi: Jeho důraz bude využívaný i dál
Video se připravuje ...

Konečné hodnocení po Lotyšsku: Jak viděl výhru Hašek a Ujčík
Video se připravuje ...

Ale Lotyšsko drželo s českým týmem polovinu utkání krok. Pětinásobný účastník MS Ujčík proti Lotyšům odehrál v kariéře několik těžkých utkání a před soudružným týmem varoval. "Jsou to skvělí bruslaři, jsou všude. Navíc velmi dobře individuálně vybavení," vybavil si Ujčík.

Dvakrát dokázal pobaltský tým vedený kanadským trenérem Tedem Nolanem srovnat, otěže utkání měli ale v rukou Češi. "Dneska jsme byli hodně důrazní, skvělý zápas odehrál pracovitý Martin Hanzal , kterého jsme proti Švédům dost postrádali a výborně se prezentoval i autor čtvrtého gólu Židlický ," řekl Ujčík. Ty také oba bývalí hokejisté považovali za nejlepší hráče zápasu.

Mužstvo si během třetí třetiny také vyzkoušelo více než minutové oslabení tří proti pěti a tady zase vynikla skvělá práce defenzivních obránců Ladislava Šmída a Zbyňka Michálka . "Přesně takhle se to od nich čeká, pro brankáře jsou takoví hráči hodně nápomocní," chválil Hašek.

Klidným výkonem už pak Hadamczikova skupina dokráčela pro výhru, zítra od 18:00 se pokusí přidat další.

Jak Hašek a Ujčík prožívali góly proti Lotyšsku
Video se připravuje ...

Jágr by se mohl podívat i na další olympiádu, tvrdí Ujčík
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud