František Suchan
18. února 2014 • 13:20

Naši hokejisté jsou ze všech nejlepší, mají na zlato, vyhlašuje Putin

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeho byste nechtěli zklamat. Vážně ne. Když před vás postaví nějaký úkol ruský prezident Vladimir Putin, bylo by dobře ho splnit... Hokejová sborná, kterou čeká osmifinále proti Norsku, by tak měla na domácí olympiádě dojít až ke zlatu. Velký šéf ji na něj pasuje.



Osobně se ukázal na tribuně haly Balšoj, a když zrovna nemůže, ladí zápasy nejen Dacjukovy party v televizi. Vládnutí jedné ze světových velmocí ustupuje, když ruský prezident Vladimir Putin sleduje hokejový turnaj na olympiádě, konané u něj na chatě v Soči. O cílech domácí reprezentace pohovořil i na konferenci v Čerepovci, kam musel den před osmifinále s Norskem...

„Jsem přesvědčený o tom, že náš tým je víc než jeden z těch nejlepších. Opravdu věřím tomu, že je úplně nejlepší ze všech,“ hovořil Putin s naléhavostí, s níž si jde nekompromisně za svým i v politických otázkách. „Viděl jsem náš tým a jeho soupeře naživo i v přímém přenosu a můžu říct, že naše mužstvo je velmi dobře vyvážené, talentované, má výjimečné hráče a může pomýšlet na nejvyšší pozice.“

Protože šlo o televizní vystoupení, nemělo by ruským hokejistům uniknout. I proto, jaké zaujetí pro hokej jejich velký šéf předvedl. Třeba i tím, jak živě rozebíral svůj názor na neuznaný Ťjutinův gól v sobotním šlágru proti USA kvůli posunuté brance.

„Je škoda, že rozhodčí tu situaci neviděli hned a hra pokračovala s tyčkou mimo svou pozici,“ líčil lídr jednoho z nejmocnějších států své dojmy. Kvůli stejné situaci se dokonce v Moskvě protestovalo u americké ambasády, sudím duelu, který trefu neuznal, totiž byl Brad Meier z USA. Proti němu vytáhli i pořádný transparent u zemědělské univerzity v ruském hlavním městě.

„Rozhodčí někdy udělají chyby, to se stává, nerad bych proto někoho vinil. Radši bych podpořil náš tým, aby vyhrál, protože je opravdu dobrý. Má na zlato,“ zakončil svou řeč Putin.

Takže molodci, slyšeli jste...

MATCH OVERVIEW LEGACY
18. 2. • 13:30
Rusko
Rusko
4:0
ONLINE
18. února
13:30
Norsko
Norsko
Góly

Domácí: 24:12. Radulov, 37:11. Kovalčuk, 58:53. Radulov, 59:19. Těreščenko

Hosté:

Sestavy

Domácí: Bobrovskij – Vojnov, Markov, Medvěděv, Jemelin, Belov, Nikitin, Tjutin – Kovalčuk , Dacjuk (C). Radulov – Popov, Malkin, Ovečkin – Sjomin, Anisimov, Kuljomin – Ničuškin, Tereščenko, Tarasenko.

Hosté: Haugen – Holos, Bonsaksen, Trygg, Tollefsen(C), Solberg, Odegaard, Sorvik – Skroder, Olimb, Thoresen – Bastiansen, Olimb, Roselli – Roest, Ask, Dahlstrom – Roymark, Lund Hansen, Olden.

Rozhodčí

Piechazcek (NĚM), Pollock (KAN) – Mcelman (USA), Vlach (SVK)

Stadion

Zimní stadión Bolšoj

Zdeno Chára se na zápas s Českem těší
Zdeno Chára se na zápas s Českem těší

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud