18. února 2014 • 13:30

Sborná je ve čtvrtfinále! Bojovné Nory srazil třemi body Radulov

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté domácího Ruska zdolali v osmifinále olympijských her v Soči Norsko 4:0 a ve středu je čeká od 13:30 SEČ souboj o semifinále s Finskem. Vítězství sborné zařídil třemi body za dvě branky a jednu asistenci Alexandr Radulov, tři přihrávky zaznamenal Pavel Dacjuk. Gólman Sergej Bobrovskij vychytal poprvé na turnaji čisté konto.



Osmifinále Rusko - Norsko ONLINE »

MATCH OVERVIEW LEGACY
18. 2. • 13:30
Rusko
Rusko
4:0
ONLINE
18. února
13:30
Norsko
Norsko
Góly

Domácí: 24:12. Radulov, 37:11. Kovalčuk, 58:53. Radulov, 59:19. Těreščenko

Hosté:

Sestavy

Domácí: Bobrovskij – Vojnov, Markov, Medvěděv, Jemelin, Belov, Nikitin, Tjutin – Kovalčuk , Dacjuk (C). Radulov – Popov, Malkin, Ovečkin – Sjomin, Anisimov, Kuljomin – Ničuškin, Tereščenko, Tarasenko.

Hosté: Haugen – Holos, Bonsaksen, Trygg, Tollefsen(C), Solberg, Odegaard, Sorvik – Skroder, Olimb, Thoresen – Bastiansen, Olimb, Roselli – Roest, Ask, Dahlstrom – Roymark, Lund Hansen, Olden.

Rozhodčí

Piechazcek (NĚM), Pollock (KAN) – Mcelman (USA), Vlach (SVK)

Stadion

Zimní stadión Bolšoj

Norové nastoupili bez své největší hvězdy - útočníka Zuccarella Aasena z New Yorku Rangers. Přesto s favoritem, který zatím na turnaji nehraje podle přestav, drželi dlouho krok.

Sborná Nory přehrávala, ale do šancí se nedostávala. Bobrovskij měl práci v polovině úvodní části při Malkinově trestu. Norové se ubránili při Bonsaksenově vyloučení. V 19. minutě nejdříve prověřil ruského gólmana Trygg, na druhé straně měl šanci Sjomin.

V úvodu druhé časti neuspěli Ovečkin a Sjomin, ale ve 25. minutě se Rusko dostalo šťastně do vedení. Radulov objel branku a jeho nahození se odrazilo od Hölosovy brusle za Haugenova záda.

Tým kouče Zinetuly Biljaletdinova zvýšil v 38. minutě a byl u toho opět Radulov. Jeho tečovaný bekhendový pokus se odrazil od pravé tyče a Kovalčuk pohotově dorazil puk do prázdné branky. Pak se dostal do dobré pozice Sjomin, ale Haugen jeho ránu pokryl.

Na začátku závěrečného dějství pykal Mathis Olimb, ale Ovečkin znovu neprotrhl střeleckou smůlu. Nejlepší kanonýr se zatím trefil jen jednou v úvodním duelu se Slovinskem. Pak si Tollefsen málem dal vlastní gól, když srazil kotouč do pravé tyče. Krátce po přesilovce se dostal do úniku Tarasenko, ale Haugena ani nadvakrát nepřekonal.

Po krátkém náporu Norska ohrozil Bobrovského v 51. minutě Skröder. Vzápětí ujížděl Ovečkin, který byl při zakončení podražen, ale sudí Piechaczek s Pollockem faul nezapískali. Do další šance se prokličkoval Dacjuk. V 59. minutě už se trefil při power play do prázdné branky Radulov a 41 sekund před koncem ještě překonal Haugena Těreščenko.

Norský útočník Ole-Kristian Tollefsen si na Alexandra Ovečkina nepřišel, hvězda Washingtonu Capitals mu pořádně naložila
Norský útočník Ole-Kristian Tollefsen si na Alexandra Ovečkina nepřišel, hvězda Washingtonu Capitals mu pořádně naložila

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud