Zdeněk Janda
19. února 2014 • 09:33

Eliáš se odpoledne rozhodl: Proti Američanům budu hrát!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

ČESKO – USA | ONLINE 18:00 | Stále bez obránce Michala Barinky. Ale už s útočníkem Patrikem Eliášem. Tak dnes vyrukují čeští hokejisté ve čtvrtfinále na Američany. O startu opory z Devils se rozhodlo až během dne. „Bude záležet na Patrikově subjektivním pocitu, jak se bude cítit,“ uvedl Zdeněk Zikmund, mluvčí národního týmu. Odpoledne mluvčí vzkázal: "Je připravený nastoupit."



MATCH OVERVIEW LEGACY
19. 2. • 18:00
USA
USA
5:2
ONLINE
19. února
18:00
Česká republika
Česká republika
Góly

Domácí: 01:39. van Riemsdyk, 14:38. Brown, 19:58. Backes, 29:31. Parise, 42:01. Kessel

Hosté: 04:31. Hemský, 53:00. Hemský

Sestavy

Domácí: Quick (Miller) – McDonagh, Suter, Martin, Orpik, Shattenkirk, Fowler, Carlson – Kane, Kesler, Parise "C" – Kessel, Pavelski, van Riemsdyk – Callahan, Backes, Brown – Oshie, Stastny, Pacioretty – Wheeler. Trenér: Dan Bylsma.

Hosté: Pavelec (30. Salák) – Židlický, Šmíd, Z. Michálek, Kaberle, Rozsíval, Gudas, Krajíček – Jágr, Plekanec "C", Červenka – Hemský, Krejčí, M. Michálek – Voráček, Eliáš, Erat – Frolík, Hanzal, Nedvěd – Novotný. Trenér: Alois Hadamczik.

Rozhodčí

Olenin (RUS), Pollock – Amell (oba CAN), Dědulja (BLR).

Stadion

Šajba aréna

Návštěva

4606 diváků

Eliáš nechyběl na dnešním rozbruslení, měl na sobě žlutý dres, který nosívají náhradníci. Stejně jako útočník Michael Frolík , doteď stabilní člen sestavy. Takže z toho se ještě nedalo příliš odvodit, jestli bude hrát, nebo ne.

Jaromír Jágr v debatě s Aloisem Hadamczikem během zápasu se SlovenskemFoto Barbora Reichová Sport
iSport.cz už ráno tipoval, že hrát bude. Což se potvrdilo. „Rád bych hrál,“ říkal včera, když infarktové čtvrtfinále se Slováky sledoval kvůli doznívající nemoci pouze z tribuny. Je jasné, že teď už není se na co šetřit...

„Sestavu zveřejníme až před zápasem. Všechno bude záležet na tom, jak se Patrik bude cítit, nejprve si promluví s trenérem,“ uvedl mluvčí reprezentace Zikmund. Eliáše trápily vysoké horečky, bral antibiotika, v minulých dnech se cítil zesláblý. Teď jde ale do akce! Ale v jakém se představí útoku, to zatím jasné není. Sestavu oznámí český tým až před utkáním.

Jisté je, že mimo sestavu opět zůstane obránce Michal Barinka , kterého trápí zranění v dolní části těla. „Nejde to, omezuje ho to v pohybu,“ vysvětlil Zikmund.



Na ledě bylo celkem osm hráčů, vedle Eliáše Frolík em ještě obránce Lukáš Krajíček a útočníci Petr Nedvěd , Jiří Novotný a Ondřej Palát . A gólmani Alexander Salák a Jakub Kovář . V civilu na spoluhráče se přišli podívat na střídačku i třeba kapitán Tomáš Plekanec nebo obránce Tomáš Kaberle .

Zápas s Američany, který začíná v 18 hodin, budeme na iSport.cz sledovat v podrobné ONLINE reportáži s postřehy expertů. Znovu se bude hrát opět ve stejné hale jako se Slováky. Tedy v aréně Šajba. Snad Čechům opět přinese štěstí...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud