5. listopadu 2012 • 10:08

Martin Doktor je sportovním ředitelem ČOV, už v Soči bude šéfem mise

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvojnásobný olympijský vítěz v rychlostní kanoistice Martin Doktor dostal významné místo v nové struktuře Českého olympijského výboru. Doktor byl jmenován sportovním ředitelem organizace a už za patnáct měsíců na zimních Hrách v Soči se tak stane šéfem olympijské mise.



Po úspěšném čtyřletém působení ve funkci reprezentačního šéftrenéra rychlostní kanoistiky, které vyvrcholilo bronzovou medailí čtyřkajaku na olympiádě v Londýně, se kariéra Martina Doktora posouvá o krok dál.

Minulý týden zvolené nové vedení Českého olympijského výboru si ho vybralo jako sportovního ředitele a muže, který od zimní olympiády v Soči povede české mise na olympiádách.

„Shodli jsme se na jménu dvojnásobného olympijského vítěze a trenéra olympijských medailistů, člověka, který má největší dosažitelné vzdělání v oblasti sportu,“ řekl předseda ČOV Jiří Kejval.

Doktor kvůli novému angažmá opustí funkci šéftrenéra na svazu kanoistiky. Jeho nástupce zatím není známý.

„Já si velice vážím této nové příležitosti. Je to nabídka, které se v mé pozici, s mým vzděláváním a zaměřením, neodmítá,“ řekl Doktor.

„Je to velká výzva. Jako sportovec jsem si prošel celým sportem až na úplný vrchol. Vyzkoušel jsem si pozici trenéra, šéfa reprezentačního družstva po dobu čtyřech let. Toto by pro mě mělo být dalším posunem.“

Doktor vystřídá ve funkci Františka Dvořáka, který jako bývalý místopředseda ČOV pro sport vedl celkem osm českých olympijských misí a bude se svým nástupcem spolupracovat.

„S Jirkou Kejvalem jsme se shodli, že Martin je ideální typ. Moc se těším na spolupráci, budu se Martinovi snažit rychle předat agendu a zkušenosti, které jsem nasbíral.

V současné struktuře ČOV bude Doktorovým nadřízeným nový místopředseda ČOV pro sport Miroslav Jansta.

Šéf české mise často dostává otázky na počet olympijských medailí. Před letošními Hrami v Londýně byl Doktor optimista.

„Spočítal jsem si, že by jich mohlo být až sedmnáct, ale tipoval jsem jedenáct. Byl jsem blízko,“ směje se Doktor, který málem trefil skutečný výsledek deseti medailí. „Počet medailí ze Soči po mě ještě nechtějte. Musím se do toho trochu dostat.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud