9. prosince 2015 • 16:41

Čáslavská o boji s nemocí: Na infuzi si představuju svíčkovou

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sedm měsíců poté, co podstoupila vážnou operaci, kvůli rakovině slinivky, slavná gymnastka Věra Čáslavská opět jede ve svém tradičním tempu. Stíhá jednu akci za druhou a už se těší na olympijské hry v Riu de Janeiro.



Úterní odpoledne strávila na akci armádních sportovních jubilantů a večer pak svého syna trošku pozlobila tím, že místo na infuzi do nemocnice vyrazila na představení motivu, s nímž se čeští olympionici vydají příští rok na Hry do Ria. Věra Čáslavská už zase jede naplno.

„Zhubla jsem dvacet kilo. Ale na infuzi si vždycky představuju svíčkovou,“ usmívá se Čáslavská. „Mohlo by být líp a mohlo by být hůř. Je to takové comme ci comme ça (jakžtakž – pozn. red.).“

Čáslavská osobní účastí podpořila kampaň Českého olympijského výboru, který chce tým pro Rio povzbudit příkladem legend minulosti. Motivem týmu bude kreslená postavička Emila Zátopka, ale i Čáslavská ráda přispěje.

Znovu se chystá sportovcům posílat energii, jako před čtyřmi lety respondentům dvojrozhovorů, které s reprezentanty vedla v deníku Sport.

„Myslím, že na Rio se všichni těšíme už dávno, od Londýna. Jsem přesvědčená, že to bude hezká olympiáda. Rio je půvabné město, s Ježíšem. Myslím, že tam všichni rádi pojedou. Já se taky moc těším. Budu zase vysílat esemesky, aby naši vyhráli,“ plánuje Čáslavská.

Sama má na Rio  nepříjemnou vzpomínky, kdysi se tam vážně zranila.

„Vykloubila jsem si tam loket, to bylo teda hodně kruté. Při rozcvičování jsem dala přednost Brazilce, pak zbylo pár vteřinek. Tak jsem zbrkle vyskočila, udělala jsem skok, skočila jsem vedle…“ vzpomíná Čáslavská. „Hned mi to zafixovali papundeklem, jeli jsme dvě hodiny do nemocnice.“

Také na Zátopka, motiv jehož autoportrétu bude provázet český tým do Ria, má spoustu vzpomínek.

„Jednou se mnou jel do Herzogenaurachu na setkání hvězd. Naskočili jsem do  vlaku a já mu říkám: Emile, ty jsi asi zapomněl zavazadlo. My tam budeme týden, kde máš pyžamo, spodní prádlo?“ líčí Čáslavská. „On říká: Věruško, já mám všechno, podívej se! Otevřel kufřík: Tam kartáček na zuby, pasta. A pak začal na sobě počítat trička, trenérky: Pondělí, úterý, středa, čtvtek, pátek… Až do sedmi. Napočítal i sedmero fuseklí! Byl navlečený a měl všechno na sobě.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud