3. prosince 2012 • 18:30

Bronzoví kajakáři z Londýna se fotili na koních

Autor: sam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kajakáři Daniel Havel, Lukáš Trefil, Josef Dostál a Jan Štěrba, bronzoví medailisté z olympijských her v Londýně, stále více pomáhají při charitativních projektech. Nově nafotili kalendář pro Nadační fond tenistky Andrey Hlaváčkové.



Lukáš Trefil, Jan Štěrba a Josef Dostál na koních a s poníkem při focení kalendáře ve Stašově.
Lukáš Trefil, Jan Štěrba a Josef Dostál na koních a s poníkem při focení kalendáře ve Stašově.
Kajakáři poprvé vystoupili jako modelové při focení na statku na hradě ve Stašově na Svitavsku. Reprezentační úbory, ve kterých získali medaili v Londýně, doplnili kovbojskými botami a klobouky. Nakonec se nechali přemluvit a poprvé v životě také „vylezli“ na koně. Na nich nejen pózovali, dokonce se i projeli.

„Byla to zcela nová zkušenost a vůbec ne špatná. Užili jsme si to a jsem rád, že jsme mohli pomoci,“ řekl po fotografování Lukáš Trefil. „Doufám, že se kalendářů hodně prodá a my svým způsobem hodně pomůžeme rodinám s postiženými dětmi, jimž poputuje výtěžek z prodeje kalendáře,“ doplnil Jan Štěrba.

Benjamínek posádky Josef Dostál přijel do Stašova i s přítelkyní Lucií. Nad ránem přišel nápad, že se i ona zapojí do focení a později vznikly zajímavé a odvážné fotografie mladého páru na koních. „Až na tu zimu to bylo fajn,“ pravil Josef Dostál, který dlouhé minuty seděl na koni a pózoval bez trika.

Jediný ze čtveřice kajakářů, který se neúčastnil focení ve Stašově byl Daniel Havel. Ten právě pobýval v Itálii na soustředění a jeho samostatné fotografie vzniknou v nejbližších dnech v Praze. Kromě kajakářů podpořili vznik kalendáře také Kateřina Šlégrová, stále ještě manželka hokejisty Jiřího, a moderátor Petr Vojnar.

Křest kalendáře, který produkovala agentura GAAN CZ Renaty Abtové, proběhne 20. prosince v pražské restauraci Soho+, kde se ho zúčastní kompletní sestava čtyřkajaku, stejně jako tenistka Andrea Hlaváčková.

Pro kajakáře nešlo o výjimečnou charitativní akci. V září letošního roku podpořili Nadaci Truck Help pomáhající pozůstalým po řidičích, kteří zahynuli při výkonu svého povolání. O měsíc podpořili sdružení Dobrý skutek při golfovém turnaji v Dýšině.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud